Bulgaristan Türkü Nurgül Salimova, Dünya Satranç Kupası Finaline Yükseldi

TAKİP ET

Satranç ustası Nurgül Salimova, Bakü'de düzenlenen Dünya Kadınlar Satranç Kupasında kadınlar klasmanında finale yükseldi. 

Bulgaristan Türkü satranç ustası Nurgül Salimova, Bakü'de düzenlenen Dünya Kadınlar Satranç Kupasında 10+10 tempoda Ukraynalı Anna Muzychuk'u 1,5-0,5 mağlup ederek, kadınlar klasmanında finale yükseldi. 

Dünya Kupasının final mücadelesi 19- 21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.  Finalde Nurgül Salimova, Rus rakibi Aleksandra Goryachkina ile karşı karşıya gelecek. 

Tırgovişte (Eskicuma) iline bağlı Krepçe köyünden olan 20 yaşındaki Nurgül Salimova'nın, köylüleri Bakü'deki final mücadelesini köy meydanında ilgiyle takip edecek. 

Krepça köyü muhtarı Bahri Aliyev, çok gururlandıklarını, 20 yaşındaki Nurgül Salimova'nın başarısını hep birlikte ailesiyle paylaştıklarını aktardı. Haberbg'nin aktardığına göre, muhtar Aliyev,  "Çok mütevazi ve oldukça çok zeki , sakin ve sevecen biri . Şimdi sizinle konuşurken sürekli satranç tahtasıyla gözlerimin önünde. Diğer çocuklar gibi gezip oynamıyor. Onun tutkusu satranç" diye konuştu. 

Nurgül Salimova'nın başarılarının dedesi Salim İbryamov için özel bir sevinç kaynağı olduğunu da söyleyen muhtar, "Kızın çocukluğundan beri içindeki oyun sevgisini ateşleyen adam dedesidir. Dedesi ve babasıyla birlikte ilk satranç oyunlarını birlikte oynadığı kişilerdir, onlar aynı zamanda onun destekçisi ve danışmanıdır" diye ekledi. 

nurgül salimova dünya satranç kupası bulgaristan türkü satranç turnuvası satranç