"Bulu, Yüz Yüze Eğitim Başladığında Protestoların Kitleselleşmemesi Adına Görevden Alındı"

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, yazısında Boğaziçi'nin atanmış rektörü Bulu'nun görevden alınmasına ilişkin yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı ve gazeteci İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısına Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu'nun görevden alınmasını taşıdı.

YÖK'te bir süredir Bulu'dan kaynaklı bir rahatsızlık olduğunu dile getiren Saymaz, bunun nedeni olarak Bulu'nun Boğaziçi'ndeki huzursuzluğu aylardır giderememesini gösterdi.

Geçtiğimiz hafta Bulu'ya yönelik intihal iddialarına ilişkin raporun YÖK'e ulaştığını belirten Saymaz, bu konuyla ilgili "Usulen bu raporlar YÖK'ün Denetim Kurulu'na havale edilir, görüş doğrultusunda savunma istenerek karar verilirdi. Bu kez YÖK Başkanı Yekta Saraç inisiyatif aldı. Önceki gün YÖK Genel Kurulu'nu olağanüstü topladı. Toplantıda Bulu'nun görevden el çektirilmesi için görüş birliğine varıldı" dedi.

Daha sonra bu görüşün Erdoğan'a iletildiği aktaran Saymaz, "Saraç, derhal Beştepe'ye giderek Erdoğan'ı bilgilendirdi. Bulu'nun devam etmesinin üniversiteye, YÖK'e ve Cumhurbaşkanlığı'na zarar vereceğini söyledi. Saraç'a göre yeni eğitim yılı beklenirse protestolar kitleselleşebilirdi. Erdoğan da gece yarısı Bulu'yu görevden aldı. YÖK kaynakları şöyle diyor: Bulu otorite sağlayamadı. Eylemleri sönümlendiremedi. Düzeleceği yönünde kanaat oluşmadığı için inisiyatif kullanıldı" ifadelerini kullandı.

melih bulu yök başkanı yök yekta saraç ismail saymaz gazeteci yazı köşe yazısı taşıdı görevden alma erdoğan kitleselleşmemesi