Bunalıma Girdi, Hem Kendisini Hem de Ormanı Yaktı

TAKİP ET

Antalya'da Gökhan A. adlı kişi, ormanlık alanda kendisini ateşe verdi. Bunun üzerine tahmin edileceği gibi alevler ağaçlara sıçradı. Böylece şahıs yalnızca kendi canına değil, ormandaki bütün bir ekosisteme kastetmiş oldu.

Olay, saat 18.00 sularında Muratpaşa ilçesinin Lara sahili karşısındaki ormanlık alanda meydana geldi. İddiaya göre ailesiyle sorunları olan Gökhan A. adlı kişi, motosikletiyle ormanlık alana geldi. Sık ağaçların arasında doğru giden Gökhan A., burada henüz belirlenemeyen bir şekilde kendisini ateşe verdi. Alevler büyüyerek ağaçlara sıçrayınca çevredekiler yangın olduğunu düşünerek yangın söndürme tüpleri ile mezkur bölgeye gitti. Bu sırada Gökhan A.’nın yardım çığlıklarıyla alevler içinde koştuğu görüldü. Yanan Gökhan A.’ya müdahale edenler bir yandan da 112 Acil Servis ile itfaiyeyi arayarak haber verdi.

HEM KENDİSİNİ HEM DE ORMANI YAKTI

Olaya müdahale eden çevre sakinleri Gökhan A.'nın yanan kıyafetlerini üzerinden çıkarttı. Cankurtarana taşınan ağır yaralı Gökhan A.’nın polise güçlükle verdiği ilk ifadesinde ailesiyle sorunları olduğunu söylediği öğrenildi. Gökhan A., tedavi için yakındaki özel bir hastaneye götürüldü. Yanan ormanlık alan ise neyse ki itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü.

Gökhan A.’ya müdahale eden kişilerden Batuhan Kostik, “Yanan bir vatandaş vardı. Biz de görünce yardım ettik. Nasıl olduğunu görmedik sadece yanmış hâlini gördük. Ambulansı ve itfaiyeyi arayıp yardım istedik. Bilinci açıktı, umarım yaşar" dedi.

Görgü tanıklarından Sinem Kostik ise "Kardeşim bir ses duyduğu için hemen geldik. Yanıyordu. O sırada ambulans ve itfaiyeyi aradık. Elimizden geldiğince müdahale ettik. Ancak çok kötü durumdaydı. Tanımıyorum, sadece ses duyduğumuz için geldik. İnşallah iyileşir" diye konuştu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Antalya orman yangını kendisini yakan genç bunalıma girdi hem kendisini hem de ormanı yaktı ormanı yaktı kendisini yaktı Muratpaşa itfaiye