'Bunda Papaz Büyüsü Var': Çocuklarını Papaza Götürüp Eşek Dili Yedirdiler

TAKİP ET

Kocaeli'nde bir aile, 4 yaşına gelmesine rağmen halen konuşamayan çocuklarını papaza götürdü.

Kocaeli'nde yaşayan 4 yaşındaki Ali Sarp Aydın, konuşma çağına gelmesine rağmen konuşamaması üzerine ailesiyle birlikte hocaları gezmeye başladı.

Tavsiyeler üzerine hoca hoca gezen aile, "Bu çocukta papaz büyüsü var. Papaz bulmanız gerekiyor" tavsiyesiyle İstanbul'da bir papazla iletişime geçti. 8 bin lira vererek papazla görüşen aile, "Bu çocuğa dana, eşek dili yedirin" tavsiyesini uyguladıysa da bir netice alamadı.

Ailie çocuklarını son olarak psikiyatriye götürdü ve 4 yaşındaki Ali Sarp Aydın'a atipik otizm teşhisi konuldu.

"Şu Anda Konuşuyor"

Oğlunun hiç konuşmadığını, bir şey istediği zaman elini tutarak istediği şeyin yanına götürdüğünü belirten baba Alparslan Aydın, "2.5-3 sene bekledik, ‘anne, baba’ desin diye ama onu bile söylemiyordu. İnsanın gerçekten bu durumda evladının konuşamadığını, ifade edemediğini görmesi çok kötü bir durum. Ümitsizliğe kapılmamak gerekli. O durum tarif edilemez, eşimin ağladığı günleri biliyorum. Kendi akranları konuşurken onun konuşamaması, kendine zarar vermesi gerçekten bizim için zor zordu. Şükürler olsun şu anda çok iyi konuşuyor. Sinirlilik hali geçti" ifadelerini kullandı.

"Papaz Büyüsü Olabilir"

Ali Sarp'ın konuşması için saçma şeylerden medet umduklarını belirten Aydın, "İstanbul’da papaza kadar gittik. Birisi, ‘Papaz büyüsü olabilir’ dedi. Biz de, ‘Nerede bu papaz dedik’ ve İstanbul’a gittik. O zamanın parası 8 bin lira verdik. Papaz bize şu dili, bu dili, eşek, dana dili yedirin’ dedi. Doğru, yanlış bütün yollara başvurduk" dedi.

Eğitim Tavsiyesi

Bu sorunu yaşayan ailelere eğitim kurumlarını tavsiye eden Aydın, "Çocuğum özel hocalarla eğitim alıyor, çeşitli hayvanlar ile temas kurmasıyla ilerleme kaydettiğini görüyorum. Özel yerlere gidip bir iki saat çocuğunuzu orada tutacağınıza, doğanın içinde dersler bittikten sonra hayvanlarla iç içe olunabilen yerleri tavsiye ederim" diye konuştu.

4 yaşında konuşamayan çocuklarını papaza götürüp eşek dili yedirdiler ali sarp aydın alparslan aydın