Bunun Adı Servet Transferi: Milyoner Sayısı Bir Yılda 202 Bin Kişi Arttı

TAKİP ET

AKP iktidarının ekonomi politikalarında Türk milleti her geçen gün fakirleşir, TL'nin değeri sürekli düşerken milyoner sayısı bir yılda 202 bin arttı.

Türk milletinin açlıkla boğuşma noktasına geldiği 2021'de hesabında 1 milyon TL ve üzeri mevduat olanların sayısı 202 bin kişi arttı.

AKP iktidarının ekonomi politikaları Türkiye'de orta sınıfı eritti. AKP yandaşları servetlerine servet katarken Türk milletinin ekseriyeti her geçen gün biraz daha fakirleşti.

Türkiye'deki milyonerler servetlerinin büyük kısmını ise dövizde tutuyor. Geçen yıl aynı dönemde bu sayı 309 bin 730 kişiydi. 

Cumhuriyet'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine dayandırdığı haberde, yurt içinde ve yurt dışında yerleşik milyonerlerin toplam sayısı 2021 Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 65 arttığı belirtildi.

Söz konusu milyonerlerin toplam mevduatı ise son bir yılda 1 trilyon 260 milyar 809 milyon TL yükseldi. Milyoner başına düşen ortalama mevduat tutarı, 6 milyon 345 bin lira seviyesinde gerçekleşti.
 

akp erdoğan milyoner milyonerler arttı servet transferi