Burası Çok Önemli: Berat Albayrak İçki İçmediği İçin İş Görüşmesinde Öbürsüleştirilmiş

TAKİP ET

Berat Albayrak'ın kitabındaki bir bölümde uğradığı "ayrımcılığı, adaletsizliği" anlattı.

 Fotoğraf: Twitter-@turkificated Merkez Bankasına dayatılan faiz indirimlerinin ardından Türk lirasında tarihi değer kayıplarına neden olan ve dolar kurunun yükselişini engellemek için döneminde 128 milyar dolarlık TCMB rezervini erittiği ortaya çıkan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden 8 Kasım 2020 Pazar gecesi bir Instagram paylaşımıyla istifa etti.

"At izi, it izine karıştı" diyerek görevini bırakan Albayrak aylar boyunca ortalarda görünmemişti. Son olarak Albayrak'ın alay konusu olan "Burası çok önemli!" sözünü isim olarak taşıyan bir kitap kaleme aldığı bildirildi. 

Berat Albayrak'ın Kitabının Adı Belli Oldu: Burası Çok Önemli!


Turkuvaz Kitap'tan çıkan kitabın bir bölümü sosyal medyada tartışma konusu oldu. Söz konusu bölümde Albayrak, yaptığı bir iş başvurusunun reddedilmesi anısını şöyle anlattı:

"Biz ekibin sosyal uyumuna önem veriyoruz. Her hafta stres atmak için bir bara gideriz. Sen onlara ayak uyduramazsın. Zaten içki de içmiyorsun. Biz seninle uyumlu çalışamayız' dediler ve başvurumu reddettiler."

mağdur mağduriyet akp hazine ve maliye bakanı eski damat berat albayrak burası çok önemli öbürsüleştirilmiş iş başvurusunda