Burdur Gölü'ndeki Hareketlenme Deprem İşareti mi?

TAKİP ET

Burdur Gölü'nün sahile yakın bir kısmında 10 gündür devam eden gaz çıkışı, yer bilimcilerin dikkatini çekti.

Son yıllarda suyu hızla çekilen ve kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Burdur Gölü'nde, Halk Plajı sahiline yakın bölgede yaklaşık 10 gündür gaz çıkışı görülmeye başlandı.

Burdur Gölü'nün tektonik bir göl olmasından dolayı gaz veya ani su çıkışları, fay hatlarındaki hareketlenmelerin habercisi olabildiğini aktaran uzmanlar gölde son 10 gündür gaz çıkışı tespit etti.

Jeofizik yüksek mühendisi Abdurrahman Arıkan, "Göl tektonik olduğu için bu tür gaz veya ani sıvı çıkışları biz yer bilimcileri her zaman heyecanlandırır. Bu niteliği belirsiz kaynama ancak tam teşekküllü incelemenin ardından netliğe kavuşabilir. Benim şahsi görüşüm Burdur birinci derece deprem bölgesi olduğu için bu bir stres boşalması olabilir. Bu kabarcıklar olası bir depremin habercisi olabilir. Yer altından gelen her türlü gaz veya sıvı çıkışı bir sıkıntının başlangıcı olabilir. Çünkü çatlaktan bir gaz veya su çıkışı var. Bu da yüzeyde farklı bir anomaliye sebep olmakta" şeklinde konuştu.

burdur gölü tektonik göl depremin habercisi olabilir mi akdenizde deprem mi olacak fay hatları burdur gölünde gaz çıkışı jeofizik adurrahman arıkan açıklama burdur gölünde hareketlenme deprem mi olacak deprem haberl