Burger King Tepki Çeken 8 Mart Paylaşımı İçin Özür Diledi

TAKİP ET

Burger King, kadınlar gününde paylaştığı "Kadınlar mutfağa aittir" paylaşımı için özür diledikten sonra paylaşımı sildi.

Burger King’in Birleşik Krallık menşeli Twitter hesabından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde paylaşılan “Kadınlar mutfağa aittir (Women belong in the kitchen)” gönderisi sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirilmiş ve Burger King protesto edilmişti.

Sosyal medya kullanıcılarından sert eleştiriler alan Burger King, paylaşımı sildikten sonra kullandıkları ifadelerin yanlış anlaşıldığını söyleyip, "İlk Tweet'imiz yanlış anlaşıldı ve özür dileriz. Amacımız, İngiltere mutfağında yer alan profesyonel aşçıların yalnızca yüzde 20'inin kadın olduğuna dikkat çekmek ve aşçılık bursu vererek bunu değiştirmeye yardımcı olmaktı. Bir sonraki sefere daha iyisini yapacağız." yazılı yeni bir paylaşım yaptı.

İlk paylaşım sonrasında bir daha Burger King'den alışveriş yapmayacağını söyleyen kadınlardan bazıları Burger King'in yeni açıklamasını samimi bulurken bazıları kendilerini kurtarmaya çalıştıklarını düşünerek kararlarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

 

burger king kadınlar günü özür