'Bürokrasiyi Alaşağı Etme' Vaadi Veren Nebati Hakkında Suç Duyurusu

TAKİP ET

HKP, yabancı yatırımcılara "bürokrasiyi alaşağı etme" vaadi veren Nureddin Nebati hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde yabancı yatırımcılarla bir araya gelmiş ve "çok rahat olmalarını" telkin ederek "Bürokrasiyi alaşağı ederiz" demişti. 

AKP'li Hazine Bakanı Nebati Yabancı Yatırımcıya Hukuksuzluk Güvencesi Verdi: Bürokrasiyi Alaşağı Ederiz


Nebati'nin "nüfuz ticareti", "görevi kötüye kullanma", "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarını işlediğini belirten Halkın Kurtuluşu Partisi avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

HKP MYK Üyesi Adnan Okur, "'Din Maskesi Takınan', AKP’giller; kendilerini 2008’deki kapatma davasında kurtarıveren Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Haşim Kılıç’ın dediği gibi 'Ahlâkı da Adaleti de bitirdiler.' Toplumu tüm kurum ve insanlarıyla birlikte çürüttüler. Ahlâkı da, hukuku da, vicdanları da yıkıp geçtiler" ifadelerini kullandı.

AKP'nin hiçbir değeri kalmadığı için pervasız olduğunu belirten Okur, "AKP’gillerin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Fransa’da yabancı parababalarına söylediği sözler AKP’gillerin hukuktan, kanundan, adaletten, hakkaniyetten, ahlaktan, onurdan, ulusal gururdan, milli menfaatlerden, kurumlara saygıdan, yerli ekonominin korunmasından ne anladıklarını çok iyi ortaya koymakta" diye konuştu.

hkp nureddin nebati hazine ve maliye bakanı bürokrasiyi alaşağı ederiz suç duyurusu