Bürokrat Değil, Bezirgân: Çift Maaşlı AKP'liler de Helallik İster mi?

TAKİP ET

AKP'nin saçma sapan ekonomi politikaları yüzünden geçim sıkıntısı çeken vatandaş intihara sürüklenirken AKP'li bürokratlar ise çifter çifter maaş alarak gül gibi geçinip gidiyor.

AKP'li bürokratların çifter çifter aldıkları maaşlar da dâhil olmak üzere kamuda çevrilen usûlsüzlükleri gündeme getiren CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, AKP'lilerin iki yeni skandalını daha açığa çıkardı.

Bunların ilki, 2015 genel seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nun çifte maaşı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, AKP'li bürokrat Uraloğlu'nun aynı zamanda Türk Telekom'a ait bir şirkette Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu duyurdu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Partili Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nun aynı zamanda, TT Mobil İletişim Hiz. A.Ş.'de (Türk Telekom'a ait bir şirket) Yönetim Kurulu Başkanı olduğunu tespit ettik" diyen Yavuzyılmaz, "Durmak yok, yolmaya devam" ifadesini kullandı.

AKP'nin saçma sapan ekonomi politikaları yüzünden geçim sıkıntısı çeken vatandaş intihara sürüklenirken çift maaş alan tuzu kuru bir diğer AKP'li ise Millî Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar. Uçar'ın başına adeta bir "talih kuşu" konmuş. Zira AKP'li Uçar, aynı zamanda Sebit Eğitim Bilgi Teknolojileri A.Ş.'den (Türk Telekom' a ait bir şirket) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak ikinci bir maaş alıyor. 

CHP milletvekili Yavuzyılmaz, MERSİS'i kaynak olarak gösterdiği söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Talih kuşu yine AK Partili bürokratların tepesine kondu! Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'ın aynı zamanda, Sebit Eğitim Bilgi Teknolojileri A.Ş.'de (Türk Telekom' a ait bir şirket) Yönetim Kurulu Başkan Vekili olduğunu tespit ettik."

AKP AKP'liler çift maaş Milli Piyango İdaresi Bekir Yunus Uçar Sebit Eğitim Bilgi Teknolojileri Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu TT Mobil İletişim Türk Telekom CHP Deniz Yavuzyılmaz