Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin MasterChef Programına 600 Bin Lira Ödediği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

MasterChef adlı programın Bursa'da çekilen bir bölümü büyük tartışmalara neden oldu. Belediyenin bölüm için programa 600 bin lira ödediği ortaya çıktı.

Tv8'de yayınlanan MasterChef adlı porgramın bir bölümü Bursa'da çekildi. Bölümün Bursa'da çekilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin programa 600 bin lira ödediği anlaşıldı.

Söz konusu programın Bursa'daki bölümünde jürilere ödüller vererek boy boy fotoğraf çektiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mecliste CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz'ın programa 600 bin lira + KDV miktarında para ödendiğini söylemesi üzerine bu paranın yarısının Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ödendiğini iddia etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu sözü yalanlayarak "Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamıyoruz, BTSO olarak bu tür faaliyetlere bütçemiz yok" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ise söz konusu olayla ilgili "Bursa, bu iktidar döneminde borç batağında yüzerken, Bursalıların parası halen daha har vurulup harman savurulmaya devam ediyor. Daha Rize'de yapılan 15 Temmuz Meydanı için gönderilen 584 bin TL'nin mürekkebi kurumadan, şimdi de yandaş TV kanallarına tanıtım kisvesi altında para yağdırmaya başladı" şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında "AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi son günlerde, Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'deki Masterchef programı başta olmak üzere, Bursa Su Lansmanı ve son 3 gündeki diğer TV yayınları için 1 Milyon TL'den fazla parayı adeta sokağa attı. Rize Meydanı'na ve Acun Ilıcalı'ya sırf kendi reklamı için Bursalıların bu paralarını  gözünü kırpmadan veren Alinur Aktaş, sıra vatandaşa desteğe gelince, alay edercesine, turşu suyu ile birlikte üç portakal iki elmayı layık görüyor. İddia ediyorum; MasterChef programına harcanan paralar, çaresizlik sendromuna yakalanan Alinur Aktaş'ın şahsi reklamı için yapılmıştır. Ne Bursa'nın, ne de Bursamızın güzelim mutfağının reklama ihtiyacı vardır" ifadeleriyle Aktaş'a yüklendi.

alinur aktaş bursa masterchef para ödendi program belediye