Bursa'da Başıboş Pitbull Cinsi Köpek, Cami Avlusunda Oynayan Çocuklara Saldırdı: 2 Çocuk Yaralandı

TAKİP ET

Bursa'da cami avlusunda oyun oynayan çocuklara saldıran başıboş bir Pitbull cinsi köpek, çocuklardan birini kasığından diğerini elinden yaraladı.

Bursa'da akşam saatlerinde Osmangazi ilçesinde bulunan Tekke Camii'nin avlusunda oyun oynayan çocuklara başıboş pitbull cinsi köpek saldırdı. Teravih sonrasında başıboş pitbullun saldırısına uğrayan çocuklardan biri elinden, diğeri ise kasığından yaralandı. 

Teravih namazı sonrası arkadaşlarıyla sohbet eden E.Y. (14) ve A.İ.(13) caminin avlusuna giderek oyun oynamaya başladı. Kısa bir süre sonra cami avlusuna gelen başıboş pitbull cinsi bir köpek çocuklara saldırdı. Başıboş köpek önce E.Y.'nin elini ardından A.İ.'nin kasığını ısırdı. Bağırış seslerini duyan mahalle sakinleri çocuklara saldıran köpeği taş ve tuğlayla korkutup kaçırmaya çalıştı. Ancak köpek çocukları bırakmadı. 

Vir vatandaşın müdahalesinin ardından köpek çocuklardan ayrıldı. Köpek kemerle bağlanarak olay yerinden uzaklaştırdı, yaralı çocuklar ise hastaneye kaldırıldı. 

Kameraya yansıyan görüntülerde 15 kişilik bir arkadaş grubunun sohbet ettiği, sonrasında ise cami avlusuna hareket ettiği görüldü. 

Olay sırasında yaralanan çocuklara yardım eden Sinan Yücel şunları söyledi: 

 "Dün akşam teravih namazı sonrası kardeşlerimiz cami bahçesine çay içmeye inmişler. Daha sonrasında köpek saldırısına uğramışlar. Biz de sesleri duyduktan sonra yardım etmeye koştuk. Köpek çok asi olduğu için müdahalemiz yetersiz kaldı. Bu sırada abimiz gelerek köpeğin 2 arka bacağını tutup kaldırıyor. Cami hocamız ise belindeki kemeri çıkararak köpeğin başına doluyor. Köpek çocukları bırakınca, biz hemen yaralıları alarak hastaneye götürdük. Sonrasında belediye ekipleri gelmiş, köpeği uyutarak almışlar. Gece 02.00 sıralarında hastaneye gittik ziyaret etmeye, durumlarının iyi olduğunu söylediler. Sabah saatlerinde de iki kardeşimizi taburcu etmişler. Belediyeden başıboş köpekleri toplamalarını rica ediyorum. Pitbull cinsi köpekler tehlikeli hayvanlar. Bizim de çocuğumuz, hayatımız var. Büyük bir risk"

bursa başıboş köpek pitbull dehşeti çocuklara saldırdı cami avlusu başıboş pitbull