Bursa'da Tur Otobüsü Şarampole Yuvarlandı: 3 Ölü, 37 Yaralı

TAKİP ET

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkıp, şarampole devrilen tur otobüsünün şoförü Kenan Yiğit ve 2 yolcu hayatını kaybetti, 37 kişi de yaralandı.

Sabah saat 08.30 sıralarında, Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkisinde Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinden Mudanya'ya gelen yolcuları taşıyan tur otobüsü, iddiaya göre, freninin patlaması sonucu kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı.

20 metre sürüklenen otobüs ancak ağaca çarparak durabildi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Feci kazada şoför Kenan Yiğit dahil 3 kişi hayatını kaybederken, 37 kişi de yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında ambulanslarla İnegöl ve Domaniç'teki hastanelere kaldırıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat da inceleme için kaza yerine geldi.

Bursa Valisi Canbolat, "Bir tur otobüsü Kütahya Tavşanlı'dan Mudanya'ya yolcu taşıyan otobüsümüz, maalesef buraya gelince şarampole yuvarlanmış. AFAD ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz, itfaiye ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün yaralılar, hastanelere sevk edildi. Bunlardan 31 tanesi Bursa devlet hastanelerine, 6 tanesi de Kütahya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Maalesef 3 tane vatandaşımızı da kaybettik. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun. Kazanın sebebi; teknik inceleme ile ortaya çıkacaktır. Şu an bir şey söylemek mümkün değil. Büyük geçmiş olsun" dedi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. 

bursa tur otobüsü şarampole yuvarlandı kenan yiğit otobüs kazası