Bursa Valiliği Metroda Sigara İçtiği İçin Dövülen Şahısların Vatandaş Olduğunu Açıkladı

TAKİP ET

Bursa Valiliği, metroda sigara içtikleri için dövülen ve Suriyeli oldukları iddia edilen şahısların Türk vatandaşı olduklarını açıkladı.

Bursa metrosunda meydana gelen olayda iddiaya göre sigara içen bir grup Suriyeli, vatandaşlar tarafından uyarılmış fakat uyarıları dikkate almamaları üzerine başlayan tartışmada dayak yemişlerdi.

Metroda Sigara İçen Suriyeli Kaçkınlara Meydan Dayağı 


Bursa Valiliği olaya ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada söz konusu "şahısların her ikisinin de Türk vatandaşı oldukları" belirtildi.

Açıklamada "Bahse konu kargaşanın Acemler Metro İstasyonu'nda sigara içme iddiası üzerine özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi esnasında olduğu, gözaltına alınan şahısların birbirlerinden şikayetçi olmamaları üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldıkları, şahısların her ikisinin de Türk vatandaşı oldukları tespit edilmiştir" denildi.

Şahısların Türk vatandaşlığı verilmiş Suriyeliler olup olmadıkları bilinmiyor. Bilindiği üzere Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaklaşık 900 bin Suriyeliye vatandaşlık verildiğini açıklamıştı.

bursa valiliği metroda sigara içtiği için dövülen şahısların vatandaş olduğunu açıkladı türk vatandaşı acemler metro istasyonu suriyeli