Bursa Yenişehir Devlet Hastanesi'ne Türkçe Bilmeyen Suriyeli Doktor Atandı: 112 Personeli ile Çeviri Uygulamasıyla İletişim Kuruyor İddiası

TAKİP ET

Bursa Yenişehir Devlet Hastanesi'ne atanan Suriyeli doktorun Türkçe bilmediği iddia edildi.

Bursa Yenişehir Devlet Hastanesi'ne atanan Suriye uyruklu M.H. adlı doktorun Türkçe bilmediği iddia edildi. 

Hastanedeki doktorlarla dahi zor anlaşan ve Mısır'da eğitim gördüğü belirtilen Suriyeli doktorun 112 ekibiyle hasta sevki sırasında çeviri uygulaması aracılığıyla anlaşmaya çalıştığı ve gelen vakalara genellikle Türk doktorların müdahale ettiği ileri sürüldü. 

Aynı hastanede çalışan ve ismini vermek istemeyen bir doktor konuya ilişkin TamgaTürk'e yaptığı açıklamada "114. DHY ataması ile Bursa Yenişehir Devlet Hastanesi acil servisine atandı. Türkçesi ve tıbbi bilgisi yetersiz olduğu için hemşire arkadaşlarla ve sevk teslimi sırasında 112 ambulans ekibiyle iletişim sorunları yaşanıyor. Bu durumu idare ile görüştük, 'Sizinle aynı maaşı alıyor, hastaları muayene etsin hatalı işlemi olursa tutanak tutulur' şeklinde yanıt aldık. Nöbetlerimizde ağır ve riskli hastaları içimiz rahat etmediği için Mahar Hanıma bırakmıyoruz, kendimiz bakıyoruz. Bu durumda da hem Mahar Hanımın riskini hem de iş yükünü üstlenmiş oluyoruz." dedi. 

114. DHY atamalarında çok sayıda yabancı uyruklu doktor ismi dikkat çekti.

bursa yenişehir devlet hastanesi suriyeli doktor türkçe bilmeyen doktor suriyeli