Bursa'da 4 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Tır Şoförü Tutuklandı

TAKİP ET

22 araca çarparak 4 kişinin ölümüne, 8'i ağır 20 kişinin de yaralanmasına sebep olan Tır şoförü Faruk Eskiçırak tutuklandı.

Dün akşam Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde meydana gelen kazada Faruk Eskiçırak yönetimindeki Tır, iddiaya göre freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Freni boşalan Tır, kırmızı ışıkta bekleyen 22 araca çarparak olay yerinde yoğun hasara sebep oldu. 

Kazada Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu, Semih Ural ve Recep Göler yaşamını yitirdi, 20 kişi ise yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken tedaviye alınan yaralılardan 8'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Eskiçırak'nin emniyetteki ifadesinde, "TIR’ın frenlerinin boşaldığını fark ettim. Önümdeki araç sürücülerinin fark etmesi için selektör yakarak, kornaya bastım. O anda kırmızı ışık yandığı için araçlar yolda duruyordu. TIR’ın kontrolünü kaybettiğim için araçlara çarpmaya engel olamadım. Pişmanım” dediği öğrenildi.

4 kişinin öldüğü, 8’i ağır, 20 kişinin yaralandığı kazanın ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Tır şoförü Faruk Eskiçırak, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

bursa tır kaza kestel barakfakih 4 ölü 8 yaralı gözaltı tutuklandı şoför