Bursa'da Bir Devlet Hastanesinde Çekildiği İddia Edilen Mide Bulandırıcı Görüntüler Tepki Çekti

TAKİP ET

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çamaşırhanesinde çekildiği ileri sürülen fotoğraflarda çarşafların görüntüsü tepki çekti.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çamaşırhanesinde çekildiği iddia edilen bir fotoğrafta hastaların yataklarına serilen çarşafların hali görenleri tedirgin etti.

Hijyenik olması gereken hastane ortamında son derece hijyensiz koşullarda yıkandığı görülen çarşafların, yastık kılıflarının ve ameliyatlarda kullanılan gazlı bezlerin olduğu fotoğrafın ardından ulaşılan bir hasta yakını, “Şifa dağıtması gereken hastane maalesef hasta ve hasta yakınlarını tehdit ediyor. Çamaşırların hijyenik olmayan bir ortamda yine hijyen kurallarına riayet edilmeden yıkanması salgın riskini gündeme getiriyor. Hasta yakınlarının yoğun şikayetlerine rağmen bu konuda tedbir alınmıyor. Bunu Bursalılar hak etmiyor. Pandemi dönemini yaşadığımız bu günlerde hijyen kurallarına azami derecede riayet edilmesi gerekirken bunu bir kamu kurumunun hiçe sayması kabul edilebilir bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Gazlı Bezler Yıkanıp Tekrar Kullanılıyor 

Hastane hakkında iddialar ortaya atan hasta yakını ameliyatlarda kullanılan batın kompreslerin (Gazlı bez) tek kullanımlık olmasına rağmen yıkanıp yeniden kullanılmak üzere çamaşırhane bölümünde yığıldığını gördüğünü de belirtti.

Hastanenin steril olması gerektiğini ancak bu ortamdan oldukça uzak olduğunu söyleyen hasta yakını, “Hastanede çarşaf sıkıntısı yaşanıyor. Hemşireden çarşaf istedik. Aldığımız cevap bizi şoke etti,  ‘Çarşaf yok. Çarşaf karaborsa’ Hastanenin hastanın altına serebileceği nevresimi, çarşafı ve yastık kılıfı yok” ifadelerini kullandı.

bursa yüksek ihtisas hastane çamaşırhane çamaşır gazlı bez depo