Bursa'da Bir Fabrikada Yangın

TAKİP ET

Bursa'da bir tekstil fabrikasında yangın çıktı.

Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında henüz belirlenemeyen bir nedenle öğle saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede fabrikayı saran alevlerin fark edilmesi üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri alevlerle mücadeleye girişti.

Bölgeye gönderilen polis ekipleri çevrede güvenlik tedbirleri alırken itfaiye ekiplerinin alevlerle mücadelesinin sürdüğü bildirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 30'a yakın itfaiye aracı yolladığı yangında dumandan etkilenen 10 işçiye ise sağlık görevlilerinin müdahale ettiği bildirildi.

Bunun yanında AFAD ekiplerinin yangın söndürme çalışmalarına katıldığı, kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikada zaman zaman patlamalar olduğu öğrenildi. Söz konusu fabrikanın çevresinde yer alan 5 fabrikanın güvenlik güçleri tarafından tahliye edildiği ve çevredeki yanıcı maddelerin iş makineleri ile toplandığı belirtildi.

Yangının başladığı fabrikanın çalışanları kısa süre içerisinde tahliye edildiği bildirilirken yangının sardığı fabrikanın durumu insansız hava araçları ile kaydedildi.

Bursa'da bir tekstil fabrikasında yangın çıktı kestel 30 itfaiye 10 işçi ambulans dron iha insansız hava aracı