Bursa'da Bir Saksağan Dönerciyi Haraca Bağladı

TAKİP ET

Bursa'da bir saksağan, sürekli aynı dönerciye gelerek kendisine döner "ısmarlatıyor".

Yıldırım ilçesinde faaliyet gösteren bir dönerci, sürekli olarak bir yaban saksağanı tarafından ziyaret ediliyor. Saksağan'ın sürekli geldiği dönercide müşterilerin üzerine konduğu, uysal tavrı nedeniyle müşterilerin çekinmeden kendisine döner yedirdiği öğrenildi.

Dönerci Kadir Güralev, saksağana 5 yıl önce su vermiş, sonrasında ise Güralev ve kuş arasındaki dostluk gelişerek devam etmiş. Güralev'e alışan kuş her gün dönerciye gelmeye ve müşterilerle de dost olmaya başlamış.

Dönercinin bulunduğu mahallenin bir simgesi haline gelmeye başlayan saksağanla dostluklarını anlatan dönerci esnafı Kadir Güralev, "5 yıl önce dükkânımın önüne kondu. Su verdim, içti. Sonra döner ikram ettim, onu da yedi. Her gün gelmeye başladı" dedi.

Saksağan'a "Şakir" adını verdiklerini belirten Güralev, "Günün belirli saatlerinde gelip dönerini yiyip gidiyor. Gelen müşterilere de ısmarlatıyor. Mahallenin maskotu oldu. Müşteriler Şakir'in gelmesini dört gözle bekliyor. Onu elleriyle besliyorlar. Tam bir döner bağımlısı. Döner yemediği gün yok. Karnı doyduktan sonra uçarak gidiyor" ifadelerini kullandı.

Bursa'da Bir Saksağan Dönerciyi Haraca Bağladı