Bursa'daki AKP'li Belediyenin Dini Bir Vakıf İçin 7 Milyon Liraya Yurt İnşa Ettiği Belirlendi

TAKİP ET

Bursa'da Osmangazi Belediyesi'nden yurt inşaatı yapılması için talepte bulunan İlim Yayma Cemiyeti'ne 7 milyon TL'ye yurt inşa edildiği ortaya çıktı.

Bursa Osmangazi’de AKP’li belediyenin İlim Yayma Vakfı adlı dini kuruluş olan 7 milyon TL, vakfın 15 günlük yemeği için de 21 bin 870 TL ödediği ortaya çıktı.

Yeniçağ'dan Murat Ağırel'in haberine göre, Osmangazi Belediyesi'nden yurt inşaatı yapılması için talepte bulunan İlim Yayma Cemiyeti'ne 'kamu yararına çalışan dernek vasfıyla' 7 milyon liraya yurt inşa ettiği ortaya çıktı.

Kanuna göre söz konusu vakıf ve derneklere ortak hizmet projesi kapsamında gerekli kaynak aktarımının yapılacağına dair hüküm olmamasına rağmen inşaat gerçekleştirildi.

Aynı belediyenin ayrıca yine bir vakfın talebi üzerine 15 gün boyunca günlük 300 kişilik kahvaltı ve öğle yemeği bedeli olan 21 bin 870 TL'si Belediye bütçesinden karşıladığı belirlendi.

murat ağırel bursa belediyesi osmangazi belediyesi ilim yayma cemiyeti dini derneğe yurt inşası 7 milyon liraya yurt yapıldı ilim yayma cemiyetine 7 milyon liraya yurt yapıldı kanuna aykırı ödenek bursa osmangazi beled