Büşra Işıldar Rus Rakibini Yıkarak Dünya Şampiyonu Oldu

TAKİP ET

Milli boksörümüz Büşra Işıldar, Gençler Dünya Şampiyonu oldu.

Polonya'da düzenlenen Gençler Dünya Boks şampiyonasında, kadınlar 81 kiloda mücadele eden milli sporcumuz Büşra Işıldar, çeyrek finalde Hint rakibi Khushi'yi, yarı finalde ise Polonyalı Martyna Jancelewicz'i yenerek finale çıktı.

Türkiye Boks Federasyonu'nun açıklamasına göre milli boksörümüz Büşra Işıldar, finalde karşısına çıkan Rus rakibi Kseniia Olifirenko'yu yıkarak Gençler Dünya Boks Şampiyonu oldu.

Milli sporcumuza altın madalyasını Türkiye Boks Federasyonu Genç Kadınlardan Sorumlu Asbaşkan Pınar Kuçinoğlu takdim etti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise dünya şampiyonu olan milli sporcumuzu "Polonya'da düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formasıyla mücadele eden milli sporcumuz Büşra Işıldar, dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanmış ve göğsümüzü kabartmıştır. Kazandığı çok değerli şampiyonluğu için Büşra kardeşimi tebrik ediyorum. Başarılarına büyükler kategorisinde de devam edeceğine inandığım milli boksörümüzün yetişmesinde ve altın madalyanın ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" sözleriyle kutladı.

Büşra Işıldar Rus Rakibini Yıkarak Dünya Şampiyonu Oldu