Büyü İçin Kedi Öldüren Şahıs, Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

TAKİP ET

Manisa Turgutlu'da, 5 kedinin çeşitli tarihlerde ayakları kesilmiş olarak bulunması üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, N.U. adlı şahsı gözaltına aldı. Şahsın evinden büyü malzemeleri çıktı. Mahkemeye çıkarılan N.U. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 29 Ekim günü 2 kedinin bacakları kesik halde ölü olarak bulunması üzerine emniyet ekipleri harekete geçmişti.

Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe, biri yetişkin diğeri yavru olan, 4 bacağı da kesilmiş 2 kedinin görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Sallıtepe'nin bu paylaşımı büyük infial uyandırdı. Daha sonra 17 ve 18 Kasım'da da birer kedi aynı şekilde 4 bacağı kesilmiş halde bulundu. 20 Kasım güjnü de Turgutlu Devlet Hastanesi otoparkında 1 kedi, yine 4 bacağı kesilmiş olarak ölü bulundu. Bununla birlikte bölgede katledilen kedi sayısı 5'e yükseldi.
 

Seri Kedi Katili


Kedilerin aynı şekilde ölü olarak bulunması akıllara "seri kedi katili" olabileceği şüphesini getirdi. Daha önce de Türkiye'de kediler ve köpekler ayakları kesilmiş halde bulunmuştu. Yapılan soruşturmada hayvanların büyü için katledildiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye Nereye Gidiyor: Instagram'da Büyü Sayfaları



Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Sallıtepe'nin şikayeti üzerine polis soruşturma başlattı.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kedi ölümlerinin araştırılmasını için özel ekip oluşturuldu.

Oluşturulan ekip, 5 kedinin bacakları kesilerek öldürüldüğü Selvilitepe Mahallesi'nde kamera kayıtlarını izleyip, detaylı inceleme başlattı.

Şüphelinin Evinde Büyü Malzemeleri Bulundu


Polis ekiplerinin araştırması sonucunda kedilerin ölümüyle ilgili olarak N.U. gözaltına alındı. N.U.'nun evinde yapılan araştırmalarda büyü yapmak için kullanıldığı tahmin edilen yılan derisi, eşek kılı, deve tüyü, domuz yağı ve büyüyle ilgili kitaplar ele geçirildi.
 

Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı


Kedilerin bacaklarının da büyü yapmada kullanılmak üzere kesildiği düşünülüyor. N.U., polisteki işlemlerinin ardından dün sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

manisa turgutlu kedi ölümleri büyü büyücülük kedi katili