Büyük Atatürk'ün Anıtına Saldıran Mürteciler Mahkemede Pişman Oldu

TAKİP ET

Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına saldıran mürteciler mahkemede pişman olduklarını söyledi.

Türkiye'nin Halaskârı, Türk Cumhuriyeti'nin Bânisi, Büyük Türk Başbuğu Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da bulunan heykeline geçtiğimiz ayın başında 2 mürteci saldırmıştı. 

Samsun'da Bir Grup Mürteci, Atatürk'ün Heykelini Yıkmaya Çalıştı: 2 Mürteci Derdest Edildi


Tutuklanan mürtecilerden Celali Rahman Fidan ve Batuhan Fidan, Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada "pişmanlık" bildirdi.

"Kimse hakkında kötü düşünmem. Ben en büyük hatayı o akşam Batuhan'ın yanına gitmekle yaptım. Batuhan uyuşturucu madde kullanıyordu. Ben de kullandım. Böyle bir plan yapmadım" diyen Celali Rahman Fidan "İddianamede söylediğim ileri sürülen ‘Doğan güneş olarak tanımlanmasını kabul etmiyorum' diye bir şey söylemedim. Bu sözü emniyette tartıştığımız bir polise söyledim. Uyuşturucu maddesinin etkisindeyim. Bu şekilde yazmışlar" diye konuştu.

"Kendimi Kaybetmiştim, Pişmanım"

"'Hain' lafını söylediğimi düşünmüyorum. Yok ateş yakacakmışım öncülük yapacakmışım, böyle bir şey söyledim. Hatırlamıyorum. Ben ne yaptığımı bilmiyorum. Bir şey yazmaları gerekiyordu polisler yazdılar" diyen Fidan, "Bilmediğim ve daha önce hiç kullanmadığım bir şey kullandım. Pişmanım. Kendimi kaybetmiş bir halde yaptığım bir olaydı. Herkesten özür dilerim. Arabada bulunan balyoz ise, düğün salonumun duvarı yıkmıştım ve arabada kalmış. Bir hataydı. Hiç bir cemaat veya parti ile alakam yoktur. Atatürk'e hakaret eden hiç bir paylaşımım yoktur. 2 çocuğum var. Onları devletine, milletine, Atatürk'e sevgiyle büyütüyorum. Tamamen uyuşturucunun etkisiyle oldu" ifadelerini kullandı.

Barolar Birliği Mahkemeye Katıldı

Duruşmaya katılmayı talep eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, "Bu olaydan sadece bir kişi ya da bir kurum zarar görmedi. Bu kavram daha genişletilmelidir. Atatürk anıtına zarar verilmesi konusunda, Cumhuriyete inanan tüm bireyle bu suçtan zarar görmüştür. Katılma talebi bir tercih değil bizim için bir görevdir" dedi.

Mahkeme, TBB'nin yanı sıra Samsun, Ordu, Giresun Baro Başkanları ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin mahkemeye katılım talebini kabul etti. Karar duruşması 21 Nisan'da gerçekleştirilecek.

büyük atatürk anıtına saldıran mürteciler mahkeme pişman oldu