Büyük Atatürk'e 'Kefere' Diyen, 'Türk Değil Türkiyeli' Diyen CHP'li Mehmet Bekaroğlu Tanju Özcan'ı Hedef Aldı

TAKİP ET

CHP'de ne aradığı uzun yıllardır tartışma konusu olan Mehmet Bekaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı hedef aldı.

Başkan Özcan bugün yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamalarda "Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. 'İş yeri ruhsatı vermiyorum' diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalardan sonra Başkan Özcan'ı hedef alan CHP'li Mehmet Bekaroğlu, "Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz. CHP, sosyal demokrat bir partidir, programında yabancı düşmanlığı yoktur, böyle nefret söylemi kokan bir girişimi asla kabul etmez" ifadelerini kullandı.

Atatürk'e 'Kefere' Diyen Bekaroğlu'nun Atatürk'ün Partisinde Ne İşi Var?

CHP'ye yön çizmeye çalışan Mehmet Bekaroğlu'nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'de ne aradığı uzun yıllardır süren bir tartışma konusu.

Bekaroğlu 1993 yılında yayımlanan gelecek dergisinde Cumhuriyetimizin banisi ve Türk milletinin manevi babasını "Kefere Kemal" diyerek hedef almıştı.

Bekaroğlu "Tarihi dönüm noktasında CHP" başlığıyla hazırladığı raporunda  "Türk milleti" ifadesi yerine "Türkiyeli" kavramının yerleştirilmesini önermişti.

Büyük Atatürk'e 'Kefere' Diyen 'Türk Değil Türkiyeli' Diyen CHP'li Mehmet Bekaroğlu Tanju Özcan'ı Hedef Aldı