Büyük Edebiyatçı Emine Işınsu'nun Adı Ankara'da Bir Liseye Verildi

TAKİP ET

Mayıs ayında hayata gözlerini yuman büyük edebiyatçı Emine Işınsu'nun ismi Ankara Keçiören'de bir liseye verildi.

Mayıs ayında hayata gözlerini yuman büyük edebiyatçı Emine Işınsu'nun ismi Ankara Keçiören'de bir liseye verildi.

Birçok roman ve tiyatro eserinin müellifi olan büyük edebiyatçı ve yazar Emine Işınsu, bir süredir muzdarip olduğu Alzheimer hastalığı nedeniyle Mayıs ayının başında yaşamını yitirmişti.

Emine Işınsu Kimdir?

Tümgeneral Aziz Vecihi Zorlutuna ile Cumhuriyet döneminin ünlü yazarı Halide Nusret Zorlutuna'nın kızı olan Emine Işınsu, 17 Mayıs 1938'de babasının vazifesi nedeniyle Kars'ta dünyaya geldi. Babasının subaylığı nedeniyle yurdun dört bir yanını görerek ve tanıyarak büyüyen Işınsu, annesi nedeniyle de tabiri caizse edebiyatın içine doğdu.

İlkokulu Urfa, Sarıkamış ve Ankara'da okumuş, Lise diplomasını ise TED Ankara Koleji'nden almıştır. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Felsefe bölümlerinde, ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümlerinde eğitim aldı. İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitimi aldığı sırada bir yarı yıl AFS bursuyla ABD'ye gitti.

İlk neşrettiği eser, henüz 17 yaşında iken yayımlanan İki Nokta'dır. 1963 yılında Turizm Bakanlığı Sanat Armağanı ödülü alan Küçük Dünya romanından sonra yoğun olarak romana yönelmiş ve birçok romanları da ödüle layık görülmüştür. Tiyatro ve deneme türlerinde de eser vermiş olan Işınsu, 1971-1981 yılları arasında Töre Dergisi'ni çıkarmış, Sabah ve Yeni İstanbul gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır.

Emine Işınsu'nun Adı Ankara'da Bir Liseye Verildi