Büyük FETÖ Operasyonu: 25 İlde 217 Gözaltı

TAKİP ET

Fetullahçıların devletin muhtelif kanatlarındaki yapılanmalarına yönelik olarak 25 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 217 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma dahilinde 115 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri İstanbul merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. Çok sayıda şüphelinin yakalandığı, operasyon gerçekleştirilen adreslerde aramaların ve operasyonların sürdüğü öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün savunma sanayii yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun 2012 yılı komiser yardımcılığına geçiş sınavında soruları alarak komiser yardımcısı olan ve soruların örgüt üyelerine dağıtılmasına yardım eden 77 Fetullahçı hakkında gözaltı kararı verildi.

büyük fetö operasyonu 25 ilde 217 gözaltı