Büyük Fikir ve Dava Adamı Atsız'ın Kabri Yenilendi

TAKİP ET

45 yıl önce hayata veda eden büyük Türkçü ve Turancı dava adamı Nihal Atsız'ın Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrinde sevenlerinin gösterdiği fedakarlıkla yenileme çalışmaları gerçekleştirildi.

1975 yılında hayatını kaybeden büyük fikir ve dava adamı Hüseyin Nihal Atsız'ın Karacaahmet Mezarlığındaki kabri, sevenleri tarafından el birliğiyle yenilendi.

Atsız'ın doğum yıldönümü, 12 Ocak; vefat yıldönümü, 11 Aralık ve Türkçüler Günü olan 3 Mayıs tarihlerinde ziyaretçi akınına uğrayan kabrinde mermerler ve korkukluklar yoğunluk nedeniyle yıpranmış ve hasar görmüştü.

SabitHaber'de yer alan özel habere göre Atsız ailesinden alınan yazılı izin ve vekalet ile harekete geçen Nihal Atsız'ın sevenleri, kabrin korkuluklarını ve korkulukları tutan mermerleri yenilettirdi. Kabir alanına girişin sağlandığı kapı sol tarafa alınarak, kapı açılış-kapanışlardaki mermere olan zararın da önüne geçildi. Yapılan yenileme çalışması sonrasında korkulukların ön tarafına da uluyan bozkurt figürü yapıldı.

Ayrıca kabristan içine de Türk bayrağının dalgalanacağı bir bayrak direğinin yapılması içinde gerekli müracaatların gerçekleştirildiği öğrenildi.

nihal atsız hüseyin nihal atsız atsız'ın mezarı atsız'ın kabri yenileme çalışmaları serkan akgöz sabit haber türkçüler günü karacaahmet mezarlığı istanbul üsküdar