Büyük Menderes Nehri'ni Boğan Fabrika Atıkları

TAKİP ET

Aydın Söke'de Büyük Menderes Nehri'nde toplu balık ölümleri gerçekleşiyor.

Büyük Menderes Nehri'nde gerçekleşmeye başlayan toplu balık ölümlerinin fabrikaların atıklarını Nehir'e kontrolsüzce bırakması nedeniyle gerçekleştiği düşünüyor.

Nehrin Söke'de denizle buluştuğu yer Kafa'da bugün amatör balıkçıların çektiği görüntülerde kıyıya vuran yığınla balığın ürkütücü görüntüsü göze çarpıyor.

Balıkçıların durumu Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği'ne (EKODOSD) bildirmesi üzerine söz konusu bölgeyi yerinde inceleyen EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ve dernek üyeleri, balık ölümlerinin bölgedeki fabrikaların sorumsuzluğundan kaynaklandığını tespit etti.

Balıkçıların haber vermesi üzerine bölgeye gittiklerini belirten Başkan Sürücü, "Burada 10 binlerce balığın kirlilik yüzünden öldüğünü gördük. İçlerinde 3 santimetrelik balıktan yaklaşık 30 kilogramlık büyük balıklara kadar binlercesi vardı. Evsel atıklar ile sanayi kuruluşlarının arıtmasız bir şekilde akıttıkları kimyasal atıklar ve sular nedeniyle Büyük Menderes nehrindeki kirlilik her geçen gün artıyor. Bu da toplu halde balık ölümlerine yol açıyor. Yetkililerden denetimlerin artırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyük Menderes Nehri'ni Boğan Fabrika Atıkları