Büyük Sorumsuzluk! Karantinada Olması Gereken Adam İddia Bayisine Gitti

TAKİP ET

Zonguldak'ta karantinada kalması gereken bir koronavirüs hastası, riski umursamadan önce markete sonra iddia bayiine gitti.

Türkiye'nin Çin Virüsüyle imtihanı devam ediyor. Hükumetin bütün eleştirilere rağmen ısrarcı olduğu evde karantina uygulaması ise bazı vatandaşların sorumsuzluğu nedeniyle toplum sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit ediyor.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Covid-19 testi pozitif çıkınca evinde karantinaya girmesi söylenen vatandaşın Vefa Sosyal Destek grubunun kontrolünde evinde olmadığı tespit edildi.

İHA’da yer alan habere göre evi denetlemeye gelen ekipler, Y.T’nin evde olmadığını görünce durumu polis ekiplerine haber verdi. Ekipler olayla ilgili çalışma başlatırken, şahsın ilk önce markete, ardından da iddaa bayine gittiği tespit edildi. Ekipler tarafından yeri tespit edilen şahıs yakalanarak cezai işlem uygulandı.

Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan, yaşanan olayın çok üzücü ve sorumsuzca olduğunu söyleyerek, “Hemen kendisi hakkında gerekli işlemi yaptık. Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesine göre adliyeye sevk ediyoruz. 2 aydan 1 yıla kadar cezası var. Aynı zamanda da üst sınır olan 3 bin 180 TL ceza uyguladık. Bu ceza ayrı bir olay. Vatandaşımız bunu ayrı kişilere bulaştırıyorsa bunun vebali var” şeklinde konuştu