Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Saygıyla Anıyoruz

TAKİP ET

Büyük Türk Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 84 yıl önce bugün hayata gözlerini yumdu. Türk milleti, aradan geçen onlarca yıla rağmen onu unutmadı, unutmuyor, unutmayacak.

(Fotoğraf: Büyük Atatürk ve manevi oğlu Abdürrahim Tuncak)

"Bu söylediklerim hakikat olduğu gün senden (Türk milletinden) ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur:

Beni hatırlayınız."

Çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden binlerce Türk'ün canına kast eden eli kanlı düşmanı kovan; tahtını korumak için düşmana boyun eğmeyi hak, milleti kul, ulusu teba gören saltanat ve hilafete son veren ve uçurumun kenarındaki yıkık ülkeden yeni bir vatan yaratan Başbuğ, unutulur mu?

Kadını eşit yurttaş yapan, ne idüğü belirsiz heyulaları bir kenara koyup aklı ve bilimi esas kılan, Türk'ü medeni âlemin parçası yapmak için eskinin köhne kalıntılarını silen, Anadolu'yu yüzyıllara sari salgın hastalıklardan temizleyen, çoğu okur yazar olmayan halka millet mekteplerini götüren, yurdun dört bir yanında nice fabrikalar kuran, Türkiye dışındaki Türklere el uzatan, Doğu Türkistanlı gençleri harp okullarında yetiştiren, eğitimi yalnızca parası olana değil tüm Türk çocuklarının hizmetine sunan, 40 yamayla gezen sığırtmaç Mustafaları eğitimli ve gönençli vatandaşlar kılan bir baba, unutulur mu?

Büyük Atatürk'ün Türk Dünyasına Bakışı: Dış Türklere Askeri Okullarda Eğitim

Arkasında insanlara faydalı olacak bir eser bırakan kişi uzun yıllar boyu hatırlanır. Fakat arkasında milyonlarca evlat, kendisine hasret koca bir millet bırakan, asla unutulmaz.

Unutulmazsın.

"Her belâyı önler, arda atardı,
Dermandı her derde, hemen yeterdi,
Babamızdı, elimizden tutardı,

Türklük yüreğini dağlasın gayrı,
Cihan da bizimle ağlasın gayrı"

Behçet Kemal Çağlar

Başbuğ Atatürk'ü vefatının 84. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz. 

büyük atatürk 10 Kasım başbuğ