Büyük Türkçü Atsız'ın Mezarına Alçak Saldırı

TAKİP ET

Nihal Atsız'ın Karacaahmet Mezarlığında bulunan mezarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıldı. Mezar girişindeki mermerlerin kırıldığı saldırıda mezarı çevreleyen parmaklıklardaki Bozkurt rölyefi de söküldü.

Türk milliyetçiliğinin 20. yüzyıldaki en büyük fikir ve dava adamlarından Hüseyin Nihâl Atsız'ın İstanbul'da Karacaahmet Mezarlığında bulunan kabri alçak bir saldırıya uğradı.

Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğrayan kabri çevreleyen demir parmaklıklarda bulunan Bozkurt rölyefinin söküldüğü ve mezarın girişindeki mermerlerin kırıldığı görüldü.

11 Aralık 1975 tarihinde hayata veda eden Atsız, Türkiye'nin dört bir yanından büyük Türkçüye karşı son vazifesini yerine getirmek adına İstanbul'a gelen Türk milliyetçileri tarafından kalabalık bir cenaze töreninin ardından Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığında bulunan ebedi istirahatgahına defnedilmişti.

nihal atsız karacaahmet mezarlığı istanbul üsküdar mezara saldırı türkçü turancı türk milliyetçisi fikir adamı dava adamı