"Büyükada İskelesi'nde AKP Kadın Kolları Toplantısı Yapmışlar"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, TÜGVA tartışmalarına sahne oldu.

Türkiye, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurduğu TÜGVA hakkında ortaya çıkan belgeleri ve skandalları tartışmaya devam ediyor.

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin dün gerçekleştirilen toplantısı TÜGVA tartışmalarına sahne oldu.

Vakfın mahkeme kararına rağmen Büyükada İskelesi'nin üst katında bulunan Adalar İllçe Temsilciği'ni tahliye etmemesi tartışıldığı sırada AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz İBB zabıtasının tahliye işlemini "hukuksuz" olarak niteledi.

Bunun üzerine CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı TÜGVA'nın Büyükada İskelesi'ndeki katı üçüncü kişilere kiraladığını gösteren fotoğrafları gösterirken AKP'li İBB Meclis Üyesi Erdem Kestirici "İBB’nin tahliye talebini kaymakamlıktan istemesinin nedeni zabıtanın veya İBB’nin tahliye için yetkili olmamasıdır. Böyle bir durumda tek yetkili makam, kaymakamlıktır. Aynı zamanda İBB, şu ana kadar kiralanan yerin tahliyesi ile ilgili hiçbir dava da açmamıştır. Adalar Kaymakamlığı, olaylar çıkmadan üç hafta önce İBB’ye gönderdiği yazıda mahkemeden alınmış bir tahliye kararı olmaksızın kiracının tahliye edilemeyeceğini ifade etmiştir. İBB ise tahliye davası açmak yerine 5 Ekim’de yetkisini aşarak zabıta ve CHP örgütünün yöneticileriyle TÜGVA Adalar Gençlik Merkezi'ni işgal ediyor" diye konuştu.

Ülkü Sakalar Tahliye Kararlarını Tek Tek Açıkladı

Bunun üzerine söz alan CHP'li İBB Meclis Üyesi Ülkü Sakalar tahliye konusundaki mahkeme kararlarını tek tek açıklayarak "Kamuya ait malların üçüncü şahıslarca herhangi bir neden olmadan işgal edilmesi, kullanılması halinde mülki idare amirine bildirilir. İdare amiri 15 gün içinde burayı tahliye ettirdi. 14 Ocak 2021 tarihinde Adalar Kaymakamı bir tahliye kararı veriyor, diyor ki ‘Taşınmazı 27 Ocak 2021 günü saat 11’de tahliye edeceğiz.’ TÜGVA’ya yazı yazıyor, Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazıyor. TÜGVA’ya diyor ki, ’27 Ocak Çarşamba gününden önce boşalt, aksi halde ben 27 Ocak Çarşamba günü boşaltacağım.’ Aradan altı ay geçiyor, tahliye gerçekleşmiyor. TÜGVA tahliye kararına, İstanbul 2. İdare Mahkemesi’ne dava açıyor. İstanbul 2. İdare Mahkemesi, Mayıs 2021’de yürütmenin durdurulmasını reddediyor. Yani, tahliye kararı yürüyecek, TÜGVA’nın burayı derhal tahliye etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Arkadaşlar Burada Kadın Kolları Toplantısı Yapmış

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise "Şimdi bu ilgili vakıf, İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahip, Büyükada İskelesi’ndeki 600 metrekare büyüklüğündeki ikinci katını, Şehir Hatları’dan 2 bin 500 liraya kiralamış ve keyfine göre orayı boş tutuyor. Binlerce İstanbullu ve Adalılar’ın kullandığı Büyükada İskelesi’ne çökmüş. Arkadaşlar, Büyükada İskelesi’nde eğitim çalışması yapmak yerine AKP Kadın Kolları toplantısı yapmış" şeklinde konuştu.

Büyükada İskelesi'nde AKP Kadın Kolları Toplantısı Yapmışlar