Büyükçekmece'de Öğrenciyi Uyaran Müdür Darp Edildi: Biz Aşiretiz' Diye Bağırarak Ölümle Tehdit Ettiler, Gözaltına Alınan Müdür Aleyhine Haber Yapıldı

TAKİP ET

İddiaya göre tatbikat sırasında bir öğrencisini uyarak okul müdürü Erdinç Gökçe, okula gelen velinin saldırısına uğradı.

Büyükçekmece'de bir okulun müdürü olan Erdinç Gökçe, uyardığı öğrencinin ailesi tarafından darp edildi. 

Olay, 13.00 sıralarında Mimasinan Mahallesi'nde bulunan Batıköy Memurdan Armağan İlkokulu ve Ortaokulu'nda yaşandı. Okulun müdürü olan Gökçe, öğrencilerinden birini uyardı. Uyarılan öğrenci ise durumu ailesine haber verdi. 

Okul müdürünün odasına giren veli ise müdür Gökçe'nin başına cam sürahi ve porselen bardakla vurarak saldırdı. Saldırgan veli de cam kırıklarından dolayı yaralandı. Aşiret olduklarını söyleyen kişiler ise müdürü ölümle tehdit etti. 

Büyükçekmece'de bir okulun müdürü olan Erdinç Gökçe, uyardığı öğrencinin ailesi tarafından darp edildi. 

Okulun müdürü olan Gökçe, öğrencilerinden birini uyardı. Müdürün uyardığı öğrenci ise durumu ailesine haber verdi. 

Okul müdürünün odasına giren veli ise müdür Gökçe'nin başına cam sürahi ve porselen bardakla vurarak saldırdı. Saldırgan veli de cam kırıklarından dolayı yaralandı. Aşiret olduklarını söyleyen kişiler ise müdürü ölümle tehdit etti. 

Ancak basına yansıyan ilk haberlerde müdür Erdinç Gökçe'nin öğrencileri darp ettiği ve daha sonra okula gelen velileri de aynı şekilde darp ettiği iddia edilmişti. TamgaTürk, olayın aslına ulaşarak olayın böyle olmadığını ortaya çıkarmıştı. 

Olayla ilgili ortaya çıkan görüntülerde, Hakan Utanç'ın oğlu ile birlikte okula geldiği ve müdür odasına doğru gittikleri görülüyor. Görüntülerde ayrıca öğretmenler ve öğrencilerin panik halinde koşuşturdukları da görülüyor.

DHA'ya konuşan saldırgan veli ise şu ifadeleri kullandı: 

"Kendisine sadece 'Bu mevzu doğru mu' diye sordum. 'Olsa ne olur' dedi. Ondan sonra da aramızda kavga çıktı. Kavgadan ziyade diğer öğretmenlerin de lincine uğradım."

Veli ve veli olduğunu söyleyen kişiler ise, olayın müdürün 4 çocuğu darp etmesi sonucu okula gelmeleri ve çıkan tartışma sonucu çıktığını anlattı. Saldırgan veli ve veli olduğunu söyleyen kişiler okul müdürü Erdinç Gökçe'den şikayetçi olurken polis ekipleri Gökçe'yi gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan müdür aleyhine haber yapılırken Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu'da X hesabı üzerinden tepki gösterdi. Saldırıya uğrayan müdürün gözaltına alınmasını kabul etmediğini söyleyen Kuruoğlu şu cümlelere yer verdi: 

"İstanbul Büyükçekmece Batıköy Memurdan Armağan İlk ve Ortaokulu Müdürü Sendikamız Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdinç Gökçe bugün,vahşi bir velinin hunharca saldırısına uğramıştır. Diğer öğrenciler önünde müdürün uyardığı öğrencinin ailesine haber vermesiyle okul müdürünün odasına giren saldırgan veli, müdürün başına cam sürahi ve porselen bardak vurarak öldürmeye teşebbüs etmiştir. Olay sonrasında da aşiret olduklarını bağırarak veli olmayan kişler tarafından ölüm tehditlerine devam etmişlerdir.

Şu anda mağdur durumunda olan okul müdürümüzün gözaltına tutulmasını kabul etmiyoruz. Yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yarın Genel Merkez Yöneticilerimiz, İstanbul İl ve İlçe Başkanlarımız ile saldırının gerçekleştiği Büyükçekmece Batıköy Memurdan Armağan İlk ve Ortaokulu önünde saat 12.00'da olacağız. Buradan Milli Millî Eğitim Bakanlığı’nı Bakan Yusuf Tekin’i İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentur’u Okul Müdürlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan ise Okul Müdürümüzü öldürmeye teşebbüs edenlere ve tehdit edenlere gerekli işlemlerin yapılmasını, müdürümüzün serbest bırakılmasını talep ediyorum.

Bazı TV ve Basın Yayın kuruluşlarının olayı çarpıtarak mağdur okul müdürünü suçlu olarak göstermesini kınıyorum."

 

 

 

büyükçekmece darp etti istanbul okul müdürü veli öğrenci