Büyükelçi Bodnar: Rusya'ya En Güzel Cevap Ukrayna'nın NATO'ya Kabulüyle Olur

TAKİP ET

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığına ilişkin açıklama yaptı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, gerçekleştirdiği basın toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumuna ve Ukrayna toprağı olan Donbass'ta ayrılıkçı teröristler tarafından kurulan sözde devletleri tanımasına ilişkin kararına ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Putin'in saldırgan tutumuna karşın Ukrayna'nın çözüm için diplomasiyi öncelediğini belirten Bodnar, "Diplomasi yolu bir saatten sonra işe yaramazsa hepimiz yaptırım yolunun en etkili yol olacağını anlamalıyız. Bu bağlamda Rusya'nın ekonomisini etkileyecek ve saldırganlığının sonuçları konusunda düşünmeye sevk edecek yaptırımlar hayata geçirilebilir. Almanya'nın Kuzey Akım 2'yi askıya alma kararını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

"İşgalcilerin Ukrayna'ya Seyahati O Kadar Kolay Olmayacak"

ABD ve İngiltere'nin attığı adımları da memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bodnar, bölgedeki durumu görüşmek üzere Ukrayna'nın BMGK daimi üyeleri, Almanya ve Türkiye'nin katılımıyla bir toplantı talep ettiklerini ve Erdoğan'ın da bu teklifi desteklediğini belirterek "Burada bizim için kritik önemde olan diplomasi yolu  ve yaptırımların işe yaramaması halinde Ukrayna'nın savunmasını güçlendirmektir. Ukrayna halkı kendisini savunmaya hazır. İşgalci ve saldırgan devletin şunu anlaması gerekiyor: Ukrayna'ya seyahati o kadar kolay olmayacak. Tekrar vurgulamak isterim ki biz savaş istemiyoruz. Çabamız savaşı önlemekten yana. Ayrıca şundan eminim ki Ukrayna ordusu ne kadar güçlü olursa Rusya'nın saldırma ihtimali o kadar düşecektir. Bu nedenle Ukrayna'ya askeri teçhizat başta olmak üzere her türlü desteğin sağlanması önemli. Bir diğer hususta Ukrayna'da mali istikrarın sağlanması" ifadelerini kullandı.

"Rusya'ya En Güzel Cevap Ukrayna'nın NATO'ya Kabülüyle Olur"

Savaşın Rus halkının da faydasına olmadığını belirten Bodnar, "Belki de bugün ateşe körükle giden bugünkü yönetimi bir gün Rus halkı yargılayacaktır. Rusya'nın saldırganlığına en güzel cevap Ukrayna'nın NATO'ya alınmasıyla olur" diye konuştu.

Ukrayna'nın nükleer silahlardan arındırıldığı anlaşmanın tarafı olan devletlerden biri olan Rusya'nın buna karşılık olarak Ukrayna'nın güvenliğini garanti ettiğini ancak şimdi bizzat Rusya'nın Ukrayna'nın güvenliğini tehdit ettiğini belirten Bodnar, Ukrayna'nın uluslararası anlaşmalardan doğan tüm yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyledi.

vasyl bodnar ukrayna rusya nato donbass büyükelçi ankara abd ingiltere yaptırım türkiye recep tayyip erdoğan