Büyükşen Çiftini Katlettiği Öne Sürülen Afgan Çoban Hakkında Tutuklama Kararı Verildi

TAKİP ET

Konya Karatay'da Necla ve Metin Büyükşen çifti cinayetine ilişkin gözaltına alınan Afgan çoban hakkında tutuklama kararı verildi.

3 Eylül 2018 günü saat 22.00 sıralarında Karatay ilçesinin İsmil Mahallesi'nde yer alan Metin Büyükşen'e ait tek katlı evde meydana gelen olayda, yüzünde kar maskesi bulunan bir şahıs eve girdi.

Kar maskeli şahıs girdiği evde Metin-Necla Büyükşen çiftine silah ile ateş açtı. Büyükşen ailesinin o esnada evde bulunan kızları 24 yaşındaki Büşra Büyükşen de katilin dipçikle vurması neticesinde bayıldı.

Saldırganın kendisini hedef almasından çekinen Büşra Büyükşen bir süre ölü gibi hareketsiz durduktan sonra pencereden kaçarak komşularına ait araçla jandarmaya gitti.

Büşra Büyükşen'in ihbarı üzerine eve gelen jandarma ekipleri Metin-Necla Büyükşen çiftinin cesetleriyle karşılaştı.

Saldırgandan kaçmak istediği sırada pencereden atlaması neticesinde ayağı kırılan Büşra Büyükşen ise kaldırıldığı Konya Numune hastanesinde tedavi altına alındı.

Dosya 2 Yıl Sonra Yeniden Açıldı

Dosyayı 8 ay önce yeniden açan Konca Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın talimatları uyarınca yapılan araştırmada 25 kişi gözaltına alınırken, bu şüphelilerin HTS kayıtları ve WhatsApp görüşmeleri de incelendi.

Savcılık soruşturmasında Esra Taş'ın, Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre uzaklıktaki komşularının oğlu olan Hüseyin K.'nın eski kız arkadaşı olduğu tespit edildi.

Hüseyin K.'nın ailesinin baskısı neticesinde Esra Taş'tan ayrıldığı ve bu yüzden Esra Taş'ın Hüseyin K.'nın ailesine zarar vermek istediği öğrenildi.

Esra Taş bu isteğini sevgilisi Abdullah Başdemir'e anlatınca Başdemir 2 kişiyi kiralayarak Hüseyin K.'nın evine yolladı. Bu kiralık katiller ise kendilerine tarif edilen evi karıştırarak girdikleri evde Büyükşen çiftini katletti.

Mahkeme Abdullah Başdemir ve Esra Taş hakkında "kasten öldürmeye azmettirme", Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen hakkında "kasten öldürmeye yardım etme", Afgan çoban Abdulhamid Uzbek hakkında ise "kasten adam öldürme" suçlamalarıyla tutuklama kararı verdi.

Büyükşen Çiftini Katlettiği Öne Sürülen Afgan Çoban Hakkında Tutuklama Kararı Verildi