Çağdaş Avukatlar'dan Suç Duyurusu: Peker'in İddiaları Araştırılsın

TAKİP ET

Çağdaş Avukatlar Grubu, Sedat Peker'in iddialarına konu olan isimlerin araştırılması için suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Avukatlar Grubu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına konu olan isimlerin araştırılmasını istedi. Peker ve Peker'in iddialarının hedefi olan Mehmet Ağar, Süleyman Soylu, Korkut Eken, Tolga Ağar, Erkam Yıldırım, Atilla Peker ve SADAT’ın yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunan Çağdaş Avukatlar Grubu, suç duyurusunun ardından basın açıklaması yaptı.

'Her şeyimizi çalmalarından ve sınır tanımaz bir açlıkla çalmaya devam etmelerinden bıktık' diyen grubun basın açıklaması şu şekilde:

“Bir süredir, devletin de ‘kirli’ işlerini ‘gördüğünü’ ifşa eden bir suç örgütü liderinin, suça konu iddialarını ve itiraflarını, dizi izler gibi izliyoruz. Sedat Peker, kendisinin de bizzat iştirak ettiği bu suçlara konu eylemlere dair isim ve yer bilgisi vererek, belge sunarak kimi itiraflarda/iddialarda bulunmaktadır. Tüm ülke, iki aydan fazla bir süredir bu açıklamalar ile çalkalanırken, yargı cephesinde ise tek bir savcının bile soruşturma başlatmamış olduğu bir sessizlik ve baskı ortamı hakim. Yargı, gözünü kulağını “maddi gerçeği” aramaya kapatmış görünüyor. Bu nedenle, ekte sunduğumuz dilekçe ile savcılara, aslında re’sen yapmak zorunda oldukları ama yapmaktan geri durdukları soruşturmayı başlatmaları çağrısında bulunuyoruz. Artık nefes alamaz haldeyiz. Bu akıl dışı, ahlak dışı, insanlık dışı, çürüyen ve kendisiyle birlikte her şeyi çürüten, karabasan gibi üstümüze çöken mafyatik düzenden yorulduk, usandık. Her şeyimizi çalmalarından ve sınır tanımaz bir aç gözlülükle çalmaya devam etmelerinden bıktık. Sessiz kalmaya devam edersek yalnızca bugünümüzü değil çocuklarımızın geleceğini de çalacaklarını biliyoruz. Kendi geleceğimiz ve çocuklarımıza yaşanabilir temiz bir ülke bırakmak için yeni bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz."

sedat peker çağdaş avukatlar grubu iddialar araştırılsın süleyman soylu mehmet ağar korkut eken tolga ağar erkam yıldırım atilla peker sadat