Çağdaş Gazeteciler Derneği: Gazetecilere Giydirilmek İstenen Deli Gömleği Yırtıldı

TAKİP ET

Danıştay'ın hukuksuz basın kartı yönetmeliğini iptal etmesinin ardından Çağdaş Gazeteciler Derneği açıklama yaptı.

Basın kartları hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik, Danıştay tarafından reddedildi.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, İletişim Başkanlığı’nın 'basın meslek onurunu zedeleyecek işler yapması', 'milli güvenlik ya da kamu düzenine aykırı davranışlarda bulunması' ile 'bunları alışkanlık edinmesi' gibi muğlak ve keyfi gerekçelerle basın kartları ve sürekli basın kartlarının iptal yetkisini engellendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hazırladıkları Basın Yönetmeliği'ne Danıştay'dan iptal kararı gelmesine ilişkin “Terör seviciler boşuna sevinmesin'' paylaşımı yaptı.

Altun'un paylaşımına yanıt veren Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) “Mücadelemiz yeni başlıyor. Gazetecilere giydirilmek istenen deli gömleği yırtıldı” ifadelerini kullandı. Danıştay’ın kararının yerinde olduğunu ve İletişim Başkanlığı’nın suç işlediğini ifade eden ÇGD, “Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki İletişim Başkanlığı hukuk dışı eyleme imza atmıştır. Bu yönetmelik hükümlerine göre verilen ve hukuk dışı olduğu ortaya çıkan tüm kararlar iptal edilmelidir. Hukuki olmadığı tescil edilen bu yönetmelik hükümleriyle kaç gazetecinin basın kartı keyfi olarak engellenmiştir, idare kaç gazeteciye kart vermeyerek hukuk dışı işlem kurmuştur? Bu sorular çok önemlidir, çünkü bu hukuk dışı işlemler mahkemelerde meslektaşlarımızın karşısına çıkıyor, önlenemez sonuçlar ve mağduriyetler yaratıyor” diyerek tepkisini gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı fahrettin altun çağdaş gazeteciler derneği deli gömleği basın kartı