Çakarlı Saldırgan İçin İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

İstanbul'da seyir halindeyken tartıştığı Dadaş Aras'ı bıçaklayan çakarlı minibüs sürücüsü Muhammet Enes Uysal'ın 34 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul’da çakarlı araç kullanıp trafikte kendisine yol vermediği iddiasıyla sürücü Dadaş Aras’ı bıçaklayan Muhammet Enes Uysal’ın davası İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen Sinan Güngör, “Minibüs süratli bir şekilde geçti. Çakarları vardı. Ben ilk etapta polis arabası veya bir makam arabası zannettim. Ben her iki tarafı da tanımıyorum. Olay nedeniyle isimlerini öğrendim. Dadaş Aras kamyonetinde oturmuştu. Muhammed Enes Uysal da onun kamyonetinin yanında tehditkar ve hakaretli bir şekilde konuşarak müştekiden cep telefonuna almış olduğu görüntüleri silmesini söylüyordu. Minibüsün çakarları vardı. Ben ilk etapta polis arabası zannettim. Sanığın Aras’ı bıçakladığını gördüm, yaralıyı alıp hastaneye götürdüm” dedi.

Tanığın ifadesinin ardından mütaalasını açıklayan Savcı, sanık Uysal’ın ilk bıçak darbesinden sonra müşteki Dadaş Aras’ın arkasından giderek bıçaklamaya devam ettiğini, başkalarının müdahale etmesine engel olduğunu belirterek, 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'ulaşım araçlarının alıkoyulması' ve 'hakaret' suçlarından 34 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Duruşma sanığın son savunması için ertelendi.

 

çakarlı araç istanbul hapis ceza sinan güngür dadaş aras