California Eyaleti Seçimleri Halkın Topladığı İmzalarla Yenileniyor

TAKİP ET

ABD'nin en kalabalık ve en müreffeh eyaleti olan California'da seçmenlerin gerekli imzayı toplaması üzerine valilik seçimleri yenilenecek.

Cumhuriyetçilerin başlattığı imza kampanyasına 1,5 milyona yakın kişinin destek vermesi ile birlikte California'nın geleceğine kimin karar vereceğini belirlemek üzere 14 Eylül'de seçimler yenilenecek.

Eyalet yönetimini yeniden oylamak üzere yapılması gereken imza kampanyasının başarıya ulaşması ve seçimlerin yenilenmesi kararı alınabilmesi için gereken imza yeter sayısı Nisan ayında sağlanmış olmasına rağmen seçimin ne zaman yapılacağı konusundaki tartışmalar sürüyordu.

14 Eylül'de mevcut vali Gary Newsom'ın makamında kalıp kalmayacağını oylayacak olan California eyaleti seçmeninin yüzde 57'lik bir çoğunluğu California Sosyal Politika Enstitüsü (PPIC) tarafından yapılmış bir araştırmaya göre Newsom'ın yerini korumasına yönelik oy kullanacağını söylemişti.

PPIC araştırmasına göre Newsom'ın görev onay oranları Ocak ayında salgının da etkisiyle yüzde 50'den yüzde 61'e yükselmiş ancak Newsom'ın aşı karşıtlarını ve komplo teorilerini kınaması Cumhuriyetçi oyları küstürmesine neden olmuştu. Bunda California'da uygulanan sıkı salgın tedbirlerinin de payı olduğu düşünülüyor.

Yeniden seçimler ABD tarihindeki 4., California eyaletinin tarihindeki ise yenilenen 2. seçimler olacak. 

California Eyaletinde Valilik Seçimleri Halkın Topladığı İmzalarla Yenileniyor