Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt: Evde Hastalanan Sağlık Çalışanları Var, Koronavirüsü Nasıl Meslek Hastalığı Sayalım

TAKİP ET

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüsün meslek hastalığı kabul edilmesi talebine "Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim" yanıtını verdi.

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısına katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a koronavirüsün illiyet bağı aranmaksızın meslek hastalığı olarak kabul edilmesi talebi iletildi. Talebi değerlendirmeye bile almadan “Evde hastalananlar var, nasıl meslek hastalığı kabul edelim” yanıtını veren Selçuk, eleştirilerin hedefi oldu. Selçuk, 'illiyet bağı' kurulan her talebin kabul edildiğini, yasada bu yönde bir düzenleme olduğunu ekledi.

KPDK toplantısından öne çıkanlar şu şekilde:

Bütün konfederasyonlar geçen yıl için yüzde 4+4, bu yıl için de yüzde 3+3 olan zam oranlarının enflasyon karşısında eridiğini belirterek seyyanan zam talep etti. Ancak Selçuk konfederasyonların ek zam talebini yanıtsız bıraktı.

Toplantıda bütün memur konfederasyonları ek zam isterken hükümet bu talebi de görmezden geldi.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Yasası’nda değişiklik yapılması, grevli toplu sözleşme hakkı tanınması konusundaki taleplerlere de yanıt vermeyen Selçuk, toplantıdaki çoğu isteği ve görüşü görmezden geldi.

 

zehra zümrüt selçuk kamu personeli danışma kurulu aile çalışma sosyal hizmetler bakanı koronavirüs sağlık çalışan meslek hastalığı