Cami Tabelalarından 'TC' İbaresi Kaldırılıyor

TAKİP ET

Diyanet, cami tabelalarındaki 'TC' ibaresini kaldırıyor.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı, cami tabelalarında yer alan 'TC' ibaresini kaldırma kararı aldı.

Kurumun cami ve dernek yöneticilerine gönderdiği bildirimde "Yeni tabelayı gönderdiğimiz örneğe göre yaptırın" talimatı verildi.
Başkentin göbeğinde bulunan Melike Hatun Camii'nin tabelası da bu karara örnek olarak Altındağ Müftüğülü Şube Müdürü Hüseyin Aksoy tarafından yeni tabela örneği olarak yollandı.

Altındağ Müftülüğü, "Diyanet'in yeni logosunda Cumhurbaşkanlığımızın yıldızları var. Tabelaya o yansıtılacak. Daha önce ‘T.C. Altındağ Müftülüğü' yazan bölümde sadece ‘Altındağ Müftülüğü' olacak. Alt bölümde ise caminin adı yer alacak. İsteyen mevcut tabelayı da kırmızı-beyaz renklerle boyatarak uyum sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Diyanet Açıklaması İle Gerçekler Uyuşmuyor

Tabelaların değişiminden doğacak masrafın ise cami cemaatleri tarafından karşılanacağı bildirildi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, "Son yıllarda yapılan cami tabelalarında T.C. zaten yer almıyordu" dedi. Buna karşın Sözcü'nün haberine göre başkentte son 5 yılda inşa edilen tüm camilerin ve kuran kurslarının tabelalarında "TC" ibaresi bulunuyor. 


 

cami tabelalarından tc ibaresi kaldırılıyor diyanet işleri başkanlığı basın müşaviri burak orhan