Camiyi Boyadığı İçin Gözaltına Alınan Genç Serbest Kaldıktan Sonra Camiyi Tekrar Boyadı: Çok Güzel Olmamış mı?

TAKİP ET

Antalya'da cami duvarlarını boyadığı için gözaltına alınan Kemal D. serbest kaldıktan bir gün sonra yine aynı duvarları boyadı.

Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi'ndeki Çallıoğlu Camii'nde 2 ay önce temizlik ve bahçe işlerine yardımcı olmak amacıyla işe giren Kemal D. caminin bahçe duvarlarını el iziyle boyamaya başladı.

Cami imamı Ümmet Akbaş tarafından defalarca uyarılan Kemal D., duvarları boyamayı bırakmadı. Kemal D., cami tuvaletine de ''Selamün Aleyküm'' yazınca imam çileden çıktı ve polisi arayarak gençten şikayetçi oldu.

İhbarın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, Kemal D.'yi gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Ancak Kemal D., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Aynı Duvarı Yine Boyadı

Kemal D., kendisi gözaltındayken boyanan cami duvarlarını görünce yeniden duvarları boyadı. Duvarı baştan aşağı el iziyle kaplayan genç, gece saatlerinde de daha önce boyamadığı yeri de el izleriyle boyadı, duvarın üzerine de ‘'Allah C. C.'' yazdı.

Cami imamı Ümmet Akbaş, duvarların yeniden el iziyle boyandığını görünce öfkelenip Kemal D.'den yeniden şikayetçi oldu. İhbarın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, cami imamının ikinci kez şikayetçi olduğu Kemal D.'yi gözaltına aldı.

Güzel Olmamış mı Bir Söyleyin

Olay yerine gelen gazetecilerin sorularını yanıtlayan genç adam,  “Güzel olmamış mı bir söyleyin. Buraya geldiğimde burası çöplüktü. Millet burada birbirine Allah'ın selamını vermiyordu. Allah'ın selamını yayıyoruz diye bizi oraya buraya şikayet ediyorlar. Kendim isteyerek yaptım. Allah'ın evinde bir gün selam vermiyorlar. Bu ayıp bir şey. Hocadan da şikayetçiyim, iki tarafta da elim yakasındadır” dedi.

 

 

 

antalya muratpaşa cami duvar kemal boyayan el izi gözaltı