Çamlıca Kulesi'ndeki Restoranın İşletmesi İhale Yapılmadan Erdoğan'ın Koğuş Arkadaşına Verildi

TAKİP ET

Çamlıca Kulesi'ndeki 360 Kule Kafe'nin işletmesi ihale yapılmadan Hasan Yeşildağ'a verildi.

Temeli Nurettin Sözen’in belediye başkanlığı döneminde atılan Çamlıca Kulesi, daha sonra İBB’den alınarak PTT’ye bağlı olan Kule AŞ’ye devredildi. Varlık Fonu’na ait PTT’nin yüzde 50’sine sahip olduğu Kule’nin içinde yer alan 360 Kule Kafe & Restoran da ihalesiz olarak AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hapis yatan Hasan Yeşildağ’a verildi. 

Kardeşi Zeki Yeşildağ’ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) meclis üyesi olduğu Hasan Yeşildağ, ani yükselişiyle önce İBB’ye ait Ulus Cafe, halı sahalar ve nargile cafeleri, ardından Yapı&Yapı İnşaat’a verilen Ankara AKM Millet Bahçesini, Rize’de Cengiz İnşaat’la birlikte verilen İyidere Lojistik Limanı’nı son olarak da Çamlıca Kulesi’nin restoran ve kafe işletmesini aldı. 

İhale Açılmadan İşletmeyi Alan Yeşidağ'ın Göz Yaşartıcı Yükseliş Hikayesi

12 Eylül'den sonra yurt dışına kaçan Yeşildağ, 21 sene sonra ülkesine dönüp İstanbul Ulus Parkındaki Kafe restoranı aldı. O dönemde Milliyet Gazetesi, "Yürü ya Hasan kulum" diye manşet attı. 

 

 

Son olarak da Çamlıca Kulesi’ni alan Yeşildağ'ın sayıştay denetiminin dışındaki kafe ve restoranında bir kase çorba 24 TL, iki kişilik kahvaltı 180 TL, ızgara köfte 62 TL, çay 10 TL’den satılıyor.

Kuleye giriş ücreti tam bilette 60, indirimli bilette 30 TL oldu. Turistler ise kuleye girişte 120 TL ödeyecek.

Hasan Yeşildağ recep tayyip erdoğan çamlıca kulesi ihale ptt kafe restoran hapis