Can Ataklı: Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı İlhan Kesici

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının İlhan Kesici olduğu iddia edildi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı için İlhan Kesici'yi aday göstereceğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, Başbakanlığa talibim" şeklindeki açıklamasının iktidar cephesinde şaşkınlık ve tedirginlikle karşılandığını belirten Ataklı, muhalefet blokunun ayağını artık yere daha sağlam basacağını çıkardığını kaydetti.

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı için "Kimsenin itiraz etmeyeceği, gönül rahatlığı içinde oy vereceği bir aday" bulacağını ve asıl çalışmayı Meclis'e çok büyük bir sayısal çoğunlukla girebilmek için yapacağını belirten Ataklı, "Zaten muhalefetten Meclis’e 350-400’e yakın milletvekili seçilirse, bu aynı zamanda Erdoğan’ın seçilemeyeceği anlamına da gelir. Seçilmiş cumhurbaşkanı hızla bir hükümet kurarken partiler aynı hızla anayasa değişikliği yaparak demokrasiye yeniden dönüşü sağlayacaklar. Eğer 400 milletvekili olursa anayasa değişikliği referanduma gerek kalmadan kabul edilmiş olur. Burada 'AKP destek vermez' diyenler var. Bana göre öyle olmaz. Çünkü AKP seçimi kaybetmiş, Erdoğan tarihe karışmış, bu durumda AKP’liler kendilerinden olmayan cumhurbaşkanını korumak için anayasa değişikliğine karşı çıkmazlar çıkamazlar" ifadelerini kullandı.

Ortak Adayın İlhan Kesici Olacağını İddia Etti

Akşener'in bu durumda başbakan olmayı tasarladığını belirten Ataklı, muhalefetin ortak adayının ise İlhan Kesici olacağını iddia etti.

Muhalefetin "birlik ve beraberlik ruhu içinde bir çıkış noktası" bulduğunu belirten Ataklı, Kesici ile gerekli görüşmeler yapıldığını ve Kesici üzerinde mutabakat sağlandığını ileri sürdü.

Avrasya Araştırma'nın kurucusu Kemal Özkiraz'ın resmi Twitter hesabından "İlhan Kesici demişken:) İlhan beyin evinin 4 de 3ü kütüphanedir :)" ifadeleriyle yaptığı fotoğraf paylaşımı dikkat çekti.

Ataklı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Can Ataklı Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı İlhan Kesici