Can Ataklı'nın Kürtçü Terör Örgütü YPG'yi Aklamaya Çalıştığı Sözleri Tepki Çekti

TAKİP ET

İstiklal Caddesi'nde Kürtçü terör örgütü YPG tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 6 yurttaşımız hayatını kaybetti. Saldırıyı düzenleyen terörist yakalanarak Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütüyle bağlantıları ortaya çıkarıldı. YPG ise saldırıyı üstlenmedi. Gazeteci Can Ataklı'nın YPG'yi adeta aklamaya çalıştığı sözleri tepkilere neden oldu.

Kürtçü terör örgütü YPG tarafından İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırıda 6 yurttaşımız hayatını kaybetti, 81 vatandaşımız yaralandı.

Saldırının ardndan harekete geçen emniyet güçleri, bombalı saldırının faili Suriyeli Kürtçü terörist Ahlam Albashir'i ve saldırının planlayıcısı Ammar Jarkas'ı derdest etti.

Abdulkadir Selvi Yazdı: Saldırıyı Planlayan Ammar Jarkas Kim?

Emniyetin teknik takibinde saldırının emrinin Kürtçü terör örgütü YPG'nin işgali altındaki Kamışlı'dan geldiği ortaya çıkarılmıştı.

Fakat Kürtçü terör örgütü YPG, saldırıyı üstlenmedi. ABD ve çok sayıda Avrupalı ülke tarafından açıkça askeri ve siyasi olarak desteklenen YPG, Türk halkına başsağlığı dileyecek kadar ileri gitti. Avrupa'da ve ABD'de kendisini PKK'dan ayrı bir örgütmüş gibi pazarlayan YPG'nin düzenlediği saldırının acı sonuçlarından kaçınmaya çalıştığı, NATO nezdinde önemi bir kez daha artan Türkiye karşısında Batılı destekçilerini kaybetmemek için elinden geleni yapmaya gayret ettiği anlaşılıyor.

Can Ataklı: "Oturmuyor, Anlatabiliyor muyum?"

Gazeteci Can Ataklı'nın Kürtçü terör örgütü YPG'nin açıklamasını savunduğu anlar tepki çekti.

1984 yılından bu yana gazetecilik yaptığını ve ilk kez böyle bir açıklama gördüğünü belirten Can Ataklı, "Şu anda Türkiye'de kamuoyuna anlatılan 'Bunu PKK yaptı'... PKK diyorlar ama bir Suriyeli var. Suriyeli bir kadın, şaşkın gibi... Yani eylem oturmuyor anlatabiliyor muyum? Önümüzdeki günlerde sanki altından başka bir şey çıkabilecekmiş gibi bir hava sezinliyorum ben. Özellikle PKK'nın bu kadar net açıklama yaptığını ben hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı. 

can ataklı kürtçü terör örgütü ypg aklamaya çalıştığı sözler tepki çekti istiklal caddesi saldırısı