Can Ataklı: 'Sayın Cumhurbaşkanımızın Bilgisi Dahilinde' Lafından Gına Geldi Artık

TAKİP ET

Korkusuz yazarı Can Ataklı, hükümet mensuplarının en ufak iş için dahi "Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla" hareket ettiklerini vurgulamasını eleştirdi.

Korkusuz'daki köşesinde kaleme aldığı "'Sayın cumhurbaşkanımızın da bilgisi dahilinde' lafından gına geldi" başlıklı yazısında hükümet mensuplarının neredeyse her sözde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını anarak "Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde, sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde" tanımlarını kesinlikle kullandıklarını hatırlatan gazeteci Can Ataklı, "Ama size bir şey diyeyim mi, bana gına geldi artık" dedi.

"Hele saray sözcüsü İbrahim Kalın’ın Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangından sonra 'Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ile yangına müdahale ettik' demesi bu işin şaheseri olmuştu" diyen Ataklı, şöyle devam etti:

"Biz Bir Şey Yapmadık, Her Şeyin Talimatı Genel Başkandan Gelmişti"

"Kalın’dan sonra yine benzer bir komik açıklama da İçişleri Bakanı Soylu’dan geldi. Gaziantep ve Mardin’deki kazalardan sonra açıklama yapan Soylu da 'Kazaların ardından hemen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bildirdik ve bölgeye intikal ettik' dedi.

Bir kaza için bile önce Erdoğan’a soruluyor, izin alınıyor ve sonrasında gerekenlerin yapılmasına başlanıyor. Tabii bu tür söylemler en azından benim zihnimde 'Bunlar sadece kağıt üzerinde etkili ve yetkili, gerisi palavra' algısı oluşturuyor.

Tabii bu zevat yakın bir gelecekte iktidarın kaybedilmesi halinde 'Biz bir şey yapmadık, her şeyin talimatı genel başkandan gelmişti' diyecekler orası da ayrı."

can ataklı cumhurbaşkanı sayın cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde lafından gına geldi artık korkusuz