Can Sıkıntısından Dağı Oyup Mağara Yaptı

TAKİP ET

Yasin Emre Morgil, salgın sürecinde evde canı sıkıldığı için dağı oyarak mağara açtı.

Rize Yeşilköy'de yaşayan Yasin Emre Morgil, pandemide sıkıldığı için dağı kazma kürekle oyarak mapara açtı. 7 ay boyunca mağara açmak için tek başına kazma kürek çalıştı.

Çayeli'nin Yeşilköy köyünde çay üreten Morgil, Seyrantepe mevkiinde bulunan arazisinde 7 ay boyunca yaptığı kazılarla 12 metrekarelik bir alan açtı. Mağarada bir oda yapan Morgil, 3 oda daha açacağını söylüyor. Ayrıca Morgil, mağara girişine ve odalarına, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca anısına yapılmıştır" yazılı levhaları astı.

Morgil, "Pandemi döneminde zaman geçirmek için kendime ait arazide mağara yapmaya başladım. Toplamda 4 oda yapacağım. Kazma küreklerle el emeği ile mağaranın içini oyuyorum. Tamamlanan alanda pencere açtım, şimdiden orada çay demleyerek eşsiz manzaranın keyfini çıkarıp dinleniyorum. Günde zemine bağlı olarak 10 santimetre ile 1 metre arası ilerliyorum. Keyif olarak yapıyorum. Köyümden gelip bana yardım etmek isteyenler oluyor. Burayı duyup daha şimdiden gelmeye başlayanlar var, gelenlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Şimdi yapıyorum ama ne için kullanacağımı planlamadım. İnsanlar gelsinler, dinlensinler, keyfini çıkarsınlar yeter. Amacım, Türkiye’ye hizmet etmiş, emek vermiş bu isimlerin her ortamda anılması ve yaşatılmasını sağlamak. Kalan bir odayı 15 Temmuz şehitleri, diğer odayı da Muhsin Yazıcıoğlu anısına yapacağım. İlk hedefim 4 tane odaya ulaşmak sonra odaların sayısını artırabilirim. Mağaranın etrafını da fidanlarla çeviriyorum. O fidanlara da yine isim vereceğim. Meyvesinden yiyenler onlar için dua ederler” dedi.

Can Sıkıntısından Dağı Oyup Mağara Yaptı