Çanakkaleli Gazeteci Muhammed Yavaş, Çan Ülkü Ocağı Başkanı'nın Saldırısına Uğradı

TAKİP ET

Çan'da Ülkü Ocakları'nın pankartıyla ilgili haber yapan Muhammed Yavaş, Çan Ülkü Ocağı Başkanı Hasan Dinç'in saldırısına uğradığını açıkladı.

Çan'da Ülkü Ocakları'nın pankartıyla ilgili haber yapan Muhammed Yavaş, Ülkü Ocağı İlçe Başkanı Hasan Dinç'in saldırısına uğradı. Yavaş, "Haber yaptığım için saldırıya uğradım ve dövüldüm" dedi.

"Dikkat! Attığın oy Mehmetçiğe kurşun olmasın/Bazıları iki yüzlüdür" yazılı, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yüzlerinin birleştirildiği bir pankartı eleştiren Yavaş, "Ülkü Ocaklarından tepki çeken pankart" başlıklı bir haber yaptı.

Haber üzerine Çan Ülkü Ocağı Başkanı Hasan Dinç, sosyal medya üzerinden Yavaş'a haber karşılığı para alıp almadığını sordu.

Dinç, "Ne kadar tarafsız ve özgür bir basın kuruluşu olduğunuzu yorumlarınızdan anlıyorum. Merak ettiğim bir husus daha var, bu haber için kaç para aldınız?" dedi.

Sosyal medya üzerinden yanıt veren Yavaş daha önce Ülkü Ocağı’nın da haberini yaptığını ancak para almadığını, para karşılığında haber yapmanın gazetecilik anlayışlarında bulunmadığını ifade etti.

Daha sonra sosyal medyadan paylaşım yapan Yavaş, sosyal medyadaki tartışmalarının ardından Hasan Dinç'in kendisini aradığını, Çan’daki bir kafeye çağırarak, "Çay içeceğiz kardeşim" dediğini belirterek gittiği kafede saldırıya uğradığını belirtti. "Daha önceden arkadaşlığımız olduğu için gittim. Elimi sıktı, bir anda 'Devlet Bey'e nasıl yazarsın?' deyip saldırmaya başladı. Ben kendisine hiçbir şekilde karşılık vermedim ve yere kapandım. Kendisi ben yerdeyken vurmaya devam etti" dedi.

Dinç’in kendisine vurduğu sırada, "Sinan Ateş’i öldürdüğünüz gibi beni de mi öldüreceksiniz?" dediğini ifade eden Yavaş, Dinç’in kendisine "Öldüreceğiz" karşılığını verdiğini belirtti.

Yavaş, "Uğradığım saldırıya herkes şahittir. Şikayetçi oldum, ifademi ayrıntıları ile cumhuriyet savcılığına vereceğim. Ben haber yaptığım için saldırıya uğradım ve dövüldüm. Burası bir ilçe. Herkes birbirini tanır, bilir. İşimi yapmaya, gazetecilik yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Saldırının ardından darp raporu alan Yavaş, daha sonra Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikayetçi oldu.

muhammed yavaş çan çan ülkü ocakları hasan dinç sinan ateş