Çanakkaleliler Milyonlarca Ağaç Kesecek Olan Cengiz Holding'e Direniyor

TAKİP ET

Çanakkale Kazdağları'nda, Cengiz Holding'in Halilağa Bakır Madeni Projesi'yle ilgili Hacıbekirler köyünde yapılması planlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı vatandaşlar tarafından iptal ettirildi.

Yıllardır bölgede arama faaliyetlerini sürdüren Truva Bakır İşletmeleri AŞ maden işletmesi, AKP döneminde büyüyen en büyük sermaye gruplarından olan Cengiz Holding tarafından geçen yıl Kanadalı Liberty Gold ve Teck Resorurces’dan 55 milyon dolara alındı. Muratlar ve Halilağa köylüleri yıllardır bu madene karşı mücadele ediyordu.

Sabahtan ÇED toplantısına katılmak için yola çıkan duyarlı vatandaşlar, toplantının yapılacağı Hacıbekirler köyüne giden yollarda engellemelere maruz kaldı. Küçükkuyu-Çanakkale yolu ve Çanakkale-Çan yolu üzerinde kurulan polis ve jandarma kontrol noktalarında bekletilen araçlar işlemler sebebiyle yaklaşık 1 saat kuyrukta bekletildi. Toplantıya iptal sloganları eşliğinde giren vatandaşlar toplantıyı iptal ettirdi.

Şirket yetkililerinin alandan ayrılması için jandarma toplantıya gelen insanlara biber gazıyla müdahale etti.

çed toplantısı iptal ettirildi akp çanakkale kazdağları cengiz holding hacıbekirler köyü çevresel etki değerlendirme toplantısı truva bakır işletmeleri maden işletmesine direnen köylüler jandarma müdahale etti