Canan Kaftancıoğlu Seçim Sürecini Hapiste Geçirebilir: Barış Pehlivan Yazdı

TAKİP ET

Barış Pehlivan, dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı yazısında Canan Kaftancıoğlu'nın 1 ay kapalı cezaevinde, 12 ay 10 gün açık cezaevinde hapis yattıktan sonra 3 yıl sürecek denetimli serbestlikle serbest kalabileceğini yazan Barış Pehlivan, "Ağır ceza mahkemesi kararını verdi, istinaf mahkemesi onadı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da hapsin kesinleşmesini talep etti. Eğer başsavcılığın dört ayrı suçtan 8 yıl 2 ay 20 gün hapisle cezalandırılmasına dair isteği Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından uygun görülürse, sonuç ilk cümlemdeki gibi olacak. CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu infaz kanunu gereği toplam 13 ay 10 gün hapiste kalacak" ifadelerini kullandı.

Gezi davası kararıyla birlikte kimsenin böyle bir kararın verilmesi ihtimaline "olmaz" diyemediğini belirten Pehlivan, "Çünkü Türkiye seçime gidiyor. Çünkü AKP, yargıyı siyasi maşa gibi kullanıyor. Çünkü Kaftancıoğlu, İBB seçiminin kazanılmasında kilit rol üstlendi" dedi.

TİP'li Ahmet Şık'ın Kaftancıoğlu'nun tutuklanacağını belirten Pehlivan, Kaftancıoğlu'na meseleyi doğrudan sorduğunu ve "Toplumu bir anksiyete haline düşürmeyi doğru bulmuyorum. Evet, burası Türkiye, her şey olabilir. Ama bunları düşünecek bir zamanım yok. Örgütlü mücadeleye inanıyorum. Benim başıma ne gelirse gelsin, partimin İstanbul örgütünün mücadeleye devam edeceğini biliyorum" yanıtını aldığını kaydetti.

Pehlivan'ın yazısına ilişkin bir yorum yapan gazeteci Nevşin Mengü, "Seçime kadar Kaftancıoğlu'nun cezaevinde tutulması anlamına gelir. Kaftancıoğlu ve ekibinin son yerel seçimde, sandık ve pusula güvenliği konusunda neredeyse uzmanlaştığını, İstanbul İl'in etkili kampanya yürüttüğünü not etmekte fayda var" ifadelerini kulandı.

canan kaftancıoğlu seçim sürecini hapiste geçirebilir barış pehlivan yazdı cumhuriyet chp cumhuriyet halk partisi istanbul il başkanı hapis yargıtay ahmet şık ekrem imamoğlu